Nieuwe Belgische adviesverlener richt zich op beveiligingsproblematiek

Drie Belgische consultingbedrijven slagen de handen in elkaar en stichten in samenwerking met Marc Vael de onafhankelijke beveiligingsadviseur iGuards op.

 
iGuards zag het licht dankzij de samenwerking tussen consultingbedrijven Devenyn & Partners, Valuendo, Djinn Technology Contracting en securityspecialist Marc Vael. Het bedrijf zal zich richten op adviesverlening bij enterprise-level bedrijven, overheidsinstellingen en banken.
 
Onder meer door de snel evoluerende digitalisering in België zien de oprichters nood aan accuraat en deskundig advies met betrekking tot beveiliging. “De tijd van spammails uit Nigeria vol schrijffouten is volledig voorbij,” beaamt Jan De Bondt, verantwoordelijke voor Sales & Marketing. Met iGuards wilt het collectief een alternatief bieden op de “gefragmenteerde markt van de kleinere en eerder technische beveiligingsconsultants”.
 
Naast advies rond securityriskmanagement, informationsecuritymanagement, en databescherming, zullen bedrijven bij iGuards ook kunnen aankloppen voor een interne veiligheidsconsulent, zegt Jeroen Devenyn. “In de ‘war for talent’ zullen de meeste bedrijven moeilijkheden ondervinden om dergelijke securitymanagement-competenties intern te kunnen aanwerven.  Via detachering biedt iGuards hier een oplossing rond veiligheidsconsulenten en security officers.”
 
Een van de aandachtspunten voor de kersverse adviesverlener, is de opkomende General Data Protection Regulation (GDPR), het nieuwe wetgevende kader in Europa dat in 2018 van kracht wordt. Onder andere de meldingsplicht van datalekken en de invoer van strengere privacy-instellingen brengen voor veel bedrijven uitdagingen mee; iGuards zegt daarom de komende jaren hier extra aandacht aan te besteden bij hun advies rond databescherming en privacy.
 
Op donderdag 15 september organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over de nieuwe wetgeving rond het omgaan met bedrijfsgegevens. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kun je terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business