Nieuws

Cybercriminelen gebruiken Olympische Spelen als lokaas

Trend Micro raadt aan om extra waakzaam te zijn naar aanleiding van de Olympische Spelen. Het security-bedrijf merkt bij elke editie hoe cybercriminelen handig inspelen op de populariteit van het evenement.

 
Net zoals grote menigtes haast vanzelf zakkenrollers aantrekken, brengen de Olympische Spelen een toename in cybercriminaliteit met zich mee. De Zomerspelen staan weer voor de deur, en dat betekent meer cyberaanvallen die zich associëren met het event, zegt Christopher Budd, Global Threat Communications Manager bij Trend Micro.
 
Cybercriminelen gebruiken de Spelen immers als dankbaar onderwerp in spam, phishing-aanvallen of kwaadaardige campagnes op sociale media, die vervolgens vele slachtoffers lokken. Waarom de Spelen zo’n populair onderwerp zijn, is niet verwonderlijk, legt hij uit.

Zelfs Antarctica

Begin augustus zal Rio de Janeiro overspoeld worden door toeschouwers, terwijl de rest van de wereld toekijkt via tv of pc. Sportevenementen van dergelijk kaliber vormen een mooi lokaas voor cybercriminelen wereldwijd. In tegenstelling tot lokale manifestaties, hebben de Olympische Spelen een bijna niet te evenaren publiek.
 
“Bekijk het vanuit het standpunt van een cybercrimineel: aanvallen rond de Super Bowl werken in Amerika, maar nergens anders,” schrijft Budd. “Aanvallen rond de Olympische Spelen werken overal, zelfs in Antarctica, waar men ook zeker zal kijken.”

Voorzichtig

Hoewel de toename in online bedreigingen voorspelbaar is – het gebeurt immers bij elke editie van de Spelen – blijven die aanvallen effectief. Jaar na jaar worden mensen bestookt met malware na een onoplettend moment. Daarom is het aangeraden om elk bericht en website rond de Olympische Spelen kritisch te benaderen. Als je niet zeker bent of het legitiem is, kan je er beter niet op klikken of er op een andere manier mee interageren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business