Nieuws

Dashlane introduceert mobiele wachtwoordmanager voor bedrijven

Na de recente introductie op de bedrijfsmarkt, breidt Dashlane hun zakelijke oplossing uit met een mobiele toepassing. De mobiele wachtwoordmanager krijgt de naam Spaces for Mobile, en is te gebruiken op iOS en Android.

 
Spaces for Mobile werd ontwikkeld om worstelende IT-departementen te helpen met het beheer van de BYOD-trend, weet Dashlane te zeggen in een blogpost. Met de wachtwoordmanager kunnen werknemers vertrouwen op sterke wachtwoorden, en krijgt het IT-departement meer controle over de wachtwoorden die worden gebruikt om in te loggen bij bedrijfsapplicaties en dergelijke.
 
Zo wordt het mogelijk voor werknemers om automatisch wachtwoorden te genereren en op te slaan. Als er toch zwakke wachtwoorden – zoals “wachtwoord” of “12345” – worden gebruikt, kan de IT-afdeling meteen ingrijpen. Op het centrale dashboard kan de sterkte van elk wachtwoord namelijk worden gecontroleerd met behulp van een score. Het wachtwoord zelf wordt niet zichtbaar, maar de score geeft wel aan hoe makkelijk de term te achterhalen is.
[related_article id=”167612″] Daarnaast kan onder andere de toegang van bepaalde accounts meteen worden toegevoegd of verwijderd, zonder de privacy te schenden. Werknemers kunnen bepaalde wachtwoorden immers opslaan in een persoonlijke kluis – een ‘space’ – op de app, waar ze ook veilig zijn nadat de andere wachtwoorden bijvoorbeeld zijn ingetrokken. Dat is handig om een ex-werknemer bijvoorbeeld de toegang te ontzeggen, terwijl hij zijn wachtwoorden voor persoonlijke accounts kan behouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business