Nieuws

Meer laptops gestolen op kantoor dan op hotel

Diefstal van een toestel is de nachtmerrie van menig IT-professional. Weinigen zullen echter vermoeden dat hun toestellen ook op kantoor niet veilig zijn.

 
Dataverlies kan vele vormen aannemen. Zo kan een hacker aan de haal gaan met je gegevens, maar kan je je toestel bijvoorbeeld ook simpelweg kwijtraken. In een recente studie van Kensington werd onderzocht waar laptops het meest werden gestolen. Driehonderd IT-professionals werden gevraagd naar hun ervaringen, en wat blijkt: er worden verrassend veel op kantoor geplunderd.

Top drie

De meeste laptops werden gestolen uit een auto of een ander voertuig, met 25 procent. De tweede plaats ging echter naar het kantoor met 23 procent; nog voor luchthavens en hotels, en restaurants, beiden goed voor 15 procent. Bovendien bleek uit de resultaten dat iets meer dan de helft van de ondervraagden geen fysiek slot gebruikt op hun toestellen, en een derde geen fysieke veiligheidsbeleid heeft op kantoor.

Schijnveilig

Het onderzoek suggereert dat IT-professionals te veel vertrouwen hebben op kantoor. Laptops en andere toestellen worden daarom vaak onbeveiligd achtergelaten, terwijl het risico op diefstal hoger is dan verwacht:
 
“IT-professionals kunnen gesust worden met een vals gevoel van veiligheid […] Hoewel het een redelijke veronderstelling is dat werknemers hun laptops en andere toestellen onbeveiligd mogen laten op hun eigen werkplaats, laten de resultaten zien dat IT-diefstal op kantoor bijna zo hoog is als diefstal uit auto’s.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business