Nieuws

Google tekent voor nieuwe wetgeving Privacy Shield

Maandag tekende Google in op de EU-VS Privacy Shield, de wetgeving ter bescherming van Europese data. Dat liet het bedrijf weten in een geüpdatete blogpost.

 

Op donderdag 15 september 2016 organiseert Smartbiz samen met ZDNet en Business Meets IT een gratis seminar ‘Bedrijfsdata: wetgeving en security’. Meer informatie vind je hier.

 
Privacy Shield werd in juli officieel goedgekeurd door de Europese lidstaten. De wetgeving stipuleert hoe Amerikaanse bedrijven om moeten gaan met Europese data. Onder andere werden privacy-maatregelen verstrengd, werd de controle over Amerikaanse bedrijven aangesnoerd, en is het makkelijker om als burger misbruik van persoonsgegevens aan te klagen.
[related_article id=”167961″] In de blogpost laat Caroline Atkinson, hoofd van Global Public Policy bij Google, weten dat de aanvaarding van de wetgeving een mijlpaal is. “We juichen deze ontwikkeling toe, die demonstreert dat de EU en de VS belangrijke waarden delen en in staat zijn samen te werken om het fundamentele recht tot privacy te beschermen,” schreef Atkinson in juli.
 
Diezelfde blogpost werd maandag geüpdatet met de boodschap dat Google intekende op Privacy Shield. Daarvoor heeft het bedrijf een aanvraag tot certificatie ingediend bij het Amerikaanse Department of Commerce.
 
Als grootmacht aan beide kanten van de oceaan was het onvermijdelijk dat Google akkoord zou gaan met de nieuwe wetgeving. Onder andere bedrijven zoals Salesforce en Microsoft tekenden eerder al in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business