Nieuws

Belgisch big data-bedrijf krijgt 50 miljoen van Amerikaanse investeerders

Een succesvolle data-oplossing brengt geld in het laatje: dat illustreert de laatste kapitaalronde voor het Belgische Collibra.

 
Het Belgische techbedrijf Collibra kon een denderende 50 miljoen opstrijken in een kapitaalronde met Amerikaanse investeerders. Hiermee evenaart het het recordbedrag van Belgisch succesverhaal Showpad, dat in mei vorig jaar eveneens 50 miljoen binnenhaalde.

75 miljoen sinds 2008

Collibra werd in 2008 opgericht als een big data-platform, maar kreeg aanvankelijk weinig voet aan wal, vertelde CEO en mede-oprichter Felix Van de Maele even geleden aan De Tijd. “Toen we zeven jaar geleden startten, vond niemand data belangrijk. Vandaag is iedereen overtuigd van het belang.” Dat mag blijken uit de investeringen. Met de laatste aanwinst bij, werd er sinds de start al 75 miljoen gepompt in het bedrijf. De onderneming ruilde de basis in België inmiddels in voor een plekje in Silicon Valley.

Investeringsfonds van de Zuckerbergs

De kapitaalronde werd geleid door ICONIQ Capital, het investeringsfonds waar onder andere ook Facebooks Mark Zuckerberg, mede-oprichter van LinkedIn Reid Hoffman en Twitter-CEO Jack Dorsey een vinger in de pap te brokken hebben. Andere investeerders waren Battery Ventures, en vorige investeerders zoals Dawn Capital, Index Ventures en Newion Investments.
“Deze serie C-investeringsronde van twee van de meest gerespecteerde en succesvolle investeringsfondsen is een enorme validering van de toegenomen adoptie van databeheer als een bedrijfsdiscipline,” zegt Van de Mael in een persbericht. Het doel nu is om Collibra uit te blijven bouwen en marktaandeel te veroveren, voegt de CEO toe.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/169338/big-data-2017-deze-6-trends-moet-je-kennen/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business