Nieuws

Bug in Intel-chips verandert producten in tikkende tijdbommen

Cisco waarschuwt voor een lijn van Intel-processors die ervoor kunnen zorgen dat apparatuur langzaamaan nutteloos wordt. Eens het product in gebruik is, stapelen de fouten zich op tot het toestel crasht.

 
Een ernstige bug in Intel’s Atom C2000-processors – vooral gebruikt in zakelijke servers, routers, switches of security-apparaten – kan ervoor zorgen dat toestellen voortijdig de geest geven. Cisco, die de processors gebruikt in verschillende producten, bracht klanten op de hoogte in een online mededeling. Zij hebben het over een gebrek in de klokcomponent op de chip:
 
“In sommige eenheden zagen we de ‘clock signal component’ op termijn aftakelen. Hoewel de Cisco-producten met deze component momenteel normaal functioneren, verwachten we dat productdefecten toeneemt over de jaren, vanaf 18 maanden nadat het product in gebruik werd genomen.”

“Onherstelbaar”

De mismaakte component kan er bovendien toe leiden dat het toestel de pijp uitgaat. “Eens de component gefaald is, zal het systeem stoppen met werken, niet meer opstarten en niet meer te herstellen zijn,” besluit Cisco. Even verder laat het bedrijf nog weten dat ze niet verwachten dat zo’n falen meteen na anderhalf jaar gebeurt, maar verwachten ze wel een hogere graad van defecte producten rond de drie jaar. Gebruikers kunnen hier nakijken of een van hun producten mogelijk getroffen werd.

Terugroepactie

Cisco is niet de enige fabrikant die kampt met Intels mismaakte chips. De C2000-familie wordt door meerdere fabrikanten gebruikt in hun productgamma, zoals Dell, HP, Netgear en vele anderen. Volgens The Register wees Intel al in januari op de fout in een errata-mededeling. Een oplossing op platformniveau werd uitgevaardigd, maar het lijkt erop dat meerdere fabrikanten ervoor kiezen om producten proactief terug te roepen, in plaats van de oplossing toe te passen.
Zo belooft Cisco klanten te voorzien met een vervangapparaat voor de producten die vanaf november 2016 gekocht zijn, en uitgerust werden met een gebrekkige chip. Het is niet duidelijk hoeveel apparaten getroffen werden, noch hoeveel de financiële schade bedraagt voor alle betrokken partijen, hoewel er geen twijfel mag bestaan dat die kost niet min zal zijn.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169599/microsoft-hield-patch-achter-voor-bug-die-elke-windows-pc-kan-laten-crashen/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business