Nieuws

Containerspecialist Docker lokt enterprises door aanbod om te gooien

Containerplatform Docker lonkt naar het enterprise-segment, en hervormt het huidige productaanbod om duidelijk te maken dat ze klaar zijn voor de grote jongens.

 
Docker brengt enkele veranderingen aan in het huidige aanbod, dat meer bedrijven op enterprise-niveau moet aanspreken om aan de slag te gaan met het container-platform. Belangrijkste aanpassing: de betalende versie die voorheen bekendstond als Docker Commercially Supported (CS), wordt omgevormd naar Docker Enterprise Edition (EE).
[related_article id=”169252″]

Docker Enterprise Edition

Docker Enterprise EE is verkrijgbaar in drie mogelijke ‘tiers’: Basic, Standard of Advanced. De verschillende varianten voorzien extra’s zoals ondersteuning door Docker-specialisten, geavanceerde containermanagement en security-functionaliteit. Bovendien wordt met EE ook een compleet certificatie-programma uit de doeken gedaan, waarmee het platform een beroep kan doen op gecertificeerde partners voor containerinhoud en platformplug-ins, liet David Messina aan CIO.com weten.
Ook de gratis Docker-producten ondergaan een transformatie en staan voortaan bekend als de Docker Community Edition (CE). Die editie is uitgerust met het volledige Docker-platform, en is geschikt voor ontwikkelaars die beginnen met het bouwen van container-apps.
[related_article id=”169408″]

Stabielere updates

Wat Docker EE echt aantrekkelijk moet maken voor grote bedrijven, is het nieuwe, getrapte update-systeem. In de EE-editie wordt elk kwartaal een nieuwe versie onthuld met de nodige updates of patches, en kunnen bedrijven er vervolgens voor kiezen om meteen over te stappen of de oude versie te behouden. Elke versie wordt voor één jaar ondersteund, wat het stabieler maakt dan de updates in de CE-editie. Daar kunnen klanten kiezen tussen een vluchtig programma, waar updates elkaar snel opvolgen, of het iets stabielere programma waarmee elk kwartaal moet worden overgestapt naar de nieuwe versie.
 

 
Klanten die voorheen een betalende formule van Docker gebruikten, zoals Docker DDC, kunnen blijven rekenen op de ondersteuning die in hun contract werd omschreven, en kunnen kiezen of ze bij hun huidige formule blijven of overstappen naar Docker EE.
 
//www.smartbiz.be/qa/168686/qa-wat-zijn-containers/

businesscontainerdockerenterprise

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals