Nieuws

Kersvers incubatieprogramma investeert 12,5 miljoen in Vlaamse en Brusselse start-ups

Een nieuw incubatieprogramma moet Vlaamse en Brusselse start-ups in de technologiesector de middelen bieden om hun onderneming van de grond te krijgen.

 
Gisteren werd het ‘imec.istart Business Incubatie’-programma voor de eerste keer voorgesteld. Het programma biedt “coaching, ondersteuning en infrastructuur” aan beginnende ondernemingen in Vlaanderen die een tech-product op de markt willen brengen. Het initiatief werd op poten gezet door imec, en wordt gesteund door onder andere de Vlaamse overheid, ING, de Cronos Group en Telenet.
 
In het totaal zou het fonds een bedrag van 12,5 miljoen euro ter beschikking hebben om in de komende vijf jaar te investeren. Dat weet De Tijd. Initieel krijgen deelnemende start-ups een converteerbare lening van 50.000 euro, een som die mogelijk aangevuld wordt door latere investeringen. Daarna kunnen de ondernemingen onder meer rekenen op gespecialiseerde begeleiding, operationele steun, training in basisvaardigheden zoals sales, marketing, pitching en het gebruik van kantoorruimtes in Vlaanderen en Brussel. Ten slotte belooft imec om ondersteuning te bieden bij het zoeken van externe investeerders in België en het buitenland.
 
Het programma richt zich op start-ups die een werkend prototype van een product hebben, en niet langer dan twee jaar bestaan. Ondernemingen die zich richten op technologische diensten komen niet in aanmerking.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169456/parijs-haalt-berlijn-als-europese-metropool-voor-start-ups/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business