Nieuws

eBay versnelt bezorging met ‘Guaranteed Delivery’

eBay biedt verkopers de mogelijkheid om de levertermijn van een product te garanderen. Indien het product later aankomt, kan de koper een tegoedbon krijgen.

Het nieuwe bezorgprogramma, ‘Guaranteed Delivery’, verzekert Amerikaanse eBay-kopers van levering binnen drie dagen of minder. eBay trapt deze zomer af met het programma, dat voor twintig miljoen producten beschikbaar wordt, zonder extra kosten voor de koper. De dienst is opt-in, wat betekent dat de verkopers op het platform zelf beslissen of ze producten met een Guaranteed Delivery aanbieden. Voorlopig zou de dienst alleen in de VS worden uitgerold.

Tevreden of geld terug

Wanneer een product dat onder Guaranteed Delivery valt, toch meer dan drie dagen onderweg is, krijgt de consument de leverkosten terugbetaald. Indien het gaat om een gratis levering biedt eBay de consument geld terug in de vorm van een tegoedbon van 5 dollar. Bovendien kan de klant ervoor kiezen om het product terug te laten sturen zonder bijkomende retourkosten.

Het programma moet kopers meer zekerheid bieden over de levertijd van een product, en kunnen de dienst voortaan ook gebruiken als selectiecriterium om producten te zoeken die zeker op de vermelde datum zullen arriveren. Anderzijds zullen verkopers kunnen rekenen op “meer verkopen” en “gelukkigere klanten”, aldus het persbericht. “Hoewel de meerderheid van de producten op eBay al verschepen binnen drie dagen of minder, en gratis, zal Guaranteed Delivery shoppers snellere verzendingsopties bieden en de zekerheid dat hun producten op tijd aankomen,” zei seniorvicepresident van eBay Noord-Amerika, Hal Lawton. Op dit moment komt al zo’n 63 procent van de artikelen via eBay binnen drie dagen bij de klant aan.

eBay Now

De online marktplaats experimenteerde eerder met snelle bezorging: in 2012 lanceerde het ‘eBay Now‘, waarbij klanten in San Francisco en later New York hun bestelde artikelen tegen betaling nog dezelfde dag binnen een uur in huis ontvingen. De dienst was echter geen lang leven beschoren; in 2015 trok eBay de stekker eruit.

https://www.twinkle.be/nieuws/167069/een-op-vijf-europese-webshops-krijgt-marktplaatsverbod/

 


Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business