Nieuws

Belgische postdienst lanceert “hybride aangetekende zending”

Een brief die wordt verzonden via mail, maar wordt geleverd door een postbode: dat is de toekomst van de aangetekende zending volgens TBC-Post.

 

Belgische postdienst TBC-Post lanceert een dienst waarmee een aangetekende zending via mail wordt opgestuurd en toch fysiek wordt bezorgd. “De klant bezorgt zijn aangetekend schrijven via mail aan ons, maar een brief hiervan wordt door een postbode van TBC-Post aan de ontvanger aangeboden,” verklaart CEO Thierry Brugma. Concreet betekent dat klanten via de website een document kunnen doorsturen naar de postdienst. De brief wordt vervolgens geprint, verzegeld en bezorgd aan de ontvanger. Een extra voordeel is dat klanten hun zending online kunnen volgen, aldus het persbericht.

 

Het tarief is vergelijkbaar met dat van een conventionele aangetekende zending via bpost. Daar wordt ongeveer 6 euro gevraagd, terwijl TBC-Post 6 euro rekent voor het frankeren en vanaf 30 cent voor 1 zwart-witpagina. Bij beide diensten betaal je 1,25 voor een officieel ontvangstbewijs.

 

TBC-Post is niet de enige die experimenteert met het digitaliseren van aangetekende zendingen. Eerder dit jaar onthulde het Waalse bedrijf Ipex een dienst waarmee aangetekende zendingen volledig elektronisch kunnen plaatsvinden.

 

//www.smartbiz.be/nieuws/170173/waarom-het-papierloos-kantoor-nog-wel-even-een-utopie-blijft/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business