Nieuws

Hipchat verplicht gebruikers om wachtwoord te vernieuwen na hack

Afgelopen weekend werd de cloudapp van het zakelijke chatplatform HipChat gehackt. Uit voorzorg moeten alle gebruikers hun wachtwoorden opnieuw instellen.

 
De hackers kregen toegang tot gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden, en bij een fractie van de gebruikers – 0,05 procent – is het mogelijk dat de cybercriminelen ook chatgesprekken inkeken. De accountinformatie waarmee de hackers aan de haal gingen is evenwel geëncrypteerd, laat HipChat weten in een blogpost. Er is tot nu toe geen bewijs dat er ook financiële gegevens werden gestolen.
[related_article id=”169135″] De hack kon plaatsvinden via lek in een “populaire bibliotheek van een derde partij” die door HipChat.com gebruikt wordt. De lokale versie van het chatplatform, HipChat Server, zou minder risico dragen om getroffen te worden door de hack.
Toch neemt HipChat de nodige voorzorgen. Alle HipChat-gebruikers worden verplicht om hun wachtwoorden aan te passen, en de getroffen gebruikers worden persoonlijk verwittigd via e-mail. Het lek zou nu gedicht zijn.
 
HipChat is een product van Atlassian, het Amerikaanse softwarebedrijf dat onder andere ook Jira en Trello onder zijn vleugel heeft. Andere Atlassian-producten zouden geen gevaar lopen.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/168319/cybersecurity-101-wat-te-doen-bij-een-hack/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business