Google en VMware sluiten partnership om Chromebooks op werkvloer te krijgen

Het wordt makkelijker om bedrijfsapps uit te rollen op Chromebooks: daar zorgt een deal tussen Google en VMware voor.

 
Google en VMware sluiten een partnership, waardoor onder andere VMware’s app management- en virtualisatiesoftware geïntegreerd wordt op Chromebooks. De deal moet ervoor zorgen dat de lichte toestellen aantrekkelijker worden voor meer bedrijven.

Virtuele werkplek

Concreet betekent de overeenkomst dat Chromebooks voortaan VMware’s enterprise-software ondersteunen, zoals VMware Workspace ONE. Het platform staat toe om web- en SaaS-applicaties uit te rollen naar Chromebooks binnen het bedrijf, en de apps te configureren en beheren. Beide bedrijven zetten daarmee in op de beveiliging van de toestellen. Chrome OS werd ontworpen met ‘security’ in het achterhoofd, en samen met VMware’s Workspace ONE kunnen IT-admins ook eenvoudiger waken over het interne app-ecosysteem, klinkt het.
 
Op Google’s luchtige besturingssysteem Chrome OS is het echter niet evident om veeleisende applicaties te draaien: het OS is eerder bedoeld om uitsluitend webapps te ondersteunen. Om toch intensieve apps te gebruiken ben je aangewezen op een virtuele machine, waardoor ook voor VMware’s virtuele werkplek-pakket – VMware Horizon – een speciaal plekje wordt gereserveerd op Chromebooks. Zo kunnen Chromebooks ingezet worden om ook de conventionele kantoorsoftware in de vorm van Windows-applicaties te draaien.

Chromebook op kantoor

De samenwerking moet de adoptie van de toestellen op de werkvloer stimuleren. Tot nu toe bleken de Chromebooks vooral populair onder studenten, maar moet het toestel zich nog bewijzen op de enterprise-markt. Onder andere met initiatieven zoals dit partnership probeert Google schot in de zaak te krijgen.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170456/microsoft-onthult-windows-10-s-als-antwoord-op-chrome-os/
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business