Analytics spoort insider-dreiging op in Citrix-apps

Citrix speelt in op de security-markt met de introductie van enkele nieuwe tools en diensten in het bestaande gamma.

Op de conferentie in Orlando onthulde Citrix een verzameling nieuwe producten en diensten die het huidige gamma moeten versterken. Security speelt een grote rol in het nieuwe productaanbod.

Analytische security

Zo werd Citrix Analytics aangekondigd; een beveiligingstool die continu data verzamelt in Citrix-apps, waaronder XenApp en XenMobile, en op basis van die gegevens verdachte activiteiten kan signaleren. Daarvoor monitort de analytics-tool gebruikers, toestellen, applicaties en netwerken, en detecteert het ongebruikelijke gebeurtenissen, zoals een gebruiker die tijdens zijn werk plots overschakelt op een vreemd toestel. In dat geval stelt Citrix Analytics eveneens voor welke acties het interne IT-team kan ondernemen.
 
De tool moet een oplossing bieden voor de complexe werkomgeving, onderhevig aan trends als BYOD, cloud-apps en mobiliteit, zegt Citrix in een blogpost. In die omgeving zijn zogenaamde ‘compromised insider threats’ – waarbij cybercriminelen gegevens van werknemers stelen om hun activiteiten uit te voeren – een van de meest voorkomende aanvallen. De conventionele methoden die concentreren op het beveiligen van de toegang tot bedrijfssystemen, kunnen dan onvoldoende zijn, klinkt het. 

Veilige werkplek

Een andere aankondiging draaide rond de vernieuwde Citrix Workspace. De virtuele werkplek moet het eenvoudiger maken om mobiele apps te gebruiken en te beheren, net zoals SaaS-apps, web-apps en documenten. Werknemers kunnen inloggen met ‘single sign-on’ om toegang te krijgen tot al hun apps en documenten. Op die manier kunnen ze verschillende apps afwisselen, zonder opnieuw in te loggen.
De beveiliging van Citrix Workspace werkt contextueel, wat wil zeggen dat de security-maatregelen zich aanpassen aan wie de persoon is, welk toestel er wordt gebruikt en op welke locatie ze werken.

Updates

Tot slot maakte Citrix bekend dat producten als ShareFile en NetScaler voorzien worden van enkele nieuwe features, en ook XenApp en XenMobile een update krijgen die security en productiviteit moeten stimuleren.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170111/europese-werknemers-willen-wachtwoorden-verkopen-voor-spotprijs/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business