De 5 belangrijkste aankondigingen op Apple’s WWDC

Op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie liet Apple opnieuw enkele technologische hoogstandjes los op de wereld. Zakelijke gebruikers worden daarbij niet uitgesloten.

 
Elk jaar toont Apple de focuspunten voor het komende jaar op de ontwikkelaarsconferentie WWDC. Op de HomePod na werden er ditmaal geen nieuwe producten gelanceerd, maar dat betekent niet dat het een saaie editie was. Zelfs voor de zakelijke gebruiker valt er heel wat te beleven het komende jaar. Een overzicht van vijf zaken om in het oog te houden.

iPad Pro

De computermarkt kromp jarenlang na de opkomst van tablet. Die opkomst was mede geïnspireerd door de iPad, en wordt nu verdergezet door de almaar grotere smartphones. Apple gelooft niettemin dat de toekomst toebehoort aan de iPad en het probeert dat te bewijzen met almaar aantrekkelijkere iPad Pro-modellen. De verbeteringen waar Apple dit jaar mee op de proppen kwam, beloven de tablet tot op het niveau van een volwaardige laptop te tillen.
 
Onder meer de geüpdatete processor, die de iPhonefabrikant zelf ontwerpt en bouwt, mag je gerust op hetzelfde niveau plaatsen als de gemiddelde laptop. Daarmee wordt een iPad Pro stilaan de gedroomde laptopvervanger die je overal kan meenemen, om simpelweg al je werk op te verzetten.

Augmented Reality

Apple zet vanaf nu in op AR. Microsoft heeft het concept groot gemaakt, maar Apple wil het perfectioneren. Het brengt een ARKit uit waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. Gebruikers kunnen daarna genieten van verbeterde 3D-beelden op hun smartphones, waardoor een Hololens haast overbodig wordt. Onder meer Ikea heeft al bevestigd dat het werkt aan een geschikte app, zodat mogelijke klanten hun kamer kunnen inrichten voor ze naar de winkel trekken, of online bestellen.

NFC

Android Pay, Apple Pay,… Zelfs Intel werkt aan een eigen betaalplatform waarmee het winkelen wil vergemakkelijken. NFC is evenwel tot meer in staat dan alleen maar transacties volbrengen. Apple gaat op zoek naar de mogelijkheden en de grenzen ervan met een nieuw NFC-protocol. Daarnaast wordt de veiligheid van de dataverbinding eindelijk onder handen genomen. Om die veiligheid te garanderen, is het nog niet zeker of derde partijen er toegang toe zullen krijgen. Vanaf iOS 11 wordt het verbeterde protocol losgelaten op elk mobiel toestel.

Macbook-updates

Zoals verwacht kregen alle Macbook-reeksen een broodnodige update. De Macbook en Macbook Air leken wat genegeerd te worden de afgelopen jaren, maar dat heeft Apple bij deze rechtgezet. De laatste Air-update dateerde immers al uit 2015, een eeuwigheid in deze wereld. De Macbook Pro-reeks blijft echter degene die je in huis wilt halen. Met de nieuwe Kaby Lake-processors aan de binnenkant worden die toestellen meteen een pak krachtiger en, laat ons eerlijk zijn, eveneens een stuk relevanter. Helaas heeft Apple ervoor gekozen om de beperkte aansluitingen niet te veranderen, waardoor je bij het instapmodel nog steeds beperkt bent tot slechts twee usb-C-poorten.

Besturingssystemen

Naar goede gewoonte mogen we ten slotte voor elk besturingssysteem een update verwachten. iOS is ondertussen toe aan versie 11, terwijl macOS Sierra overgaat in High Sierra. Het watchOS krijgt ook een upgrade naar versie 4, zodat elk toestel van de iPadbouwer kan genieten van de nieuwste functies en veiligheidsupdates. Zoals gebruikelijk blijft de functionaliteit evenwel in grote mate hetzelfde.

applebusinessiphonemacmacbookmobielwwdc

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals