Nieuws

Salesforce stevent af op CRM-monopolie

Salesforce kan uitpakken met straffe kwartaalcijfers, met een stijging van 26 procent in omzet. Het versterkt zijn positie als leider in de markt.

 
Salesforce.com wist de afeglopen drie maanden een omzetstijging van 26 procent te realiseren jaar-op-jaar. Met deze vaststelling en andere positieve cijfers kon Salesforce CEO Marc Benioff uitpakken tijdens de voorstelling van de nieuwste kwartaalcijfers van het bedrijf.
 

Rooskleurig uitzicht

 
Dankzij de uitstekende financiële prestaties kon het bedrijf een beter dan verwacht dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders. Benioff stelde dat de resultaten “fenomenaal” waren. Hij verwacht ook dat het bedrijf dit jaar vlot als eerste leverancier van cloudsoftware een omzet van meer dan 10 miljard dollar zal binnenhalen. De CEO ziet de toekomst rooskleurig in: “Met ons blijvend momentum als de leider in CRM, het snelst groeiende segment in onze industrie, gecombineerd met meer dan 15 miljard dollar in gefactureerde en ongefactureerde uitgestelde omzet, zijn we goed op weg naar 20 miljard dollar en meer,” aldus Benioff.
 

Slechte competitie

 
De CEO staat erom bekend om geen blad voor de mond te nemen, en gebruikte zijn spreektijd tijdens de aandeelhoudersmeeting om uit te halen naar de concurrentie. Die heeft volgens hem de CRM-markt opgegeven. “Onze competitie heeft het de afgelopen jaren afschuwelijk gedaan, veel van hen hebben de CRM-markt in de steek gelaten.”
 
In absolute cijfers haalde Salesforce 2,56 miljard dollar op in het afgelopen kwartaal. Het netto inkomen kwam uit op 17,7 miljoen dollar. Dat is significant minder dan de 229 miljoen dollar van vorig jaar, maar toen kon Salesforce profiteren van een gunstige belastingsteruggave. Ondanks de sterke prestaties van het bedrijf, daalden de aandelen van Salesforce op de beurs lichtjes in waarde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business