Nieuws

Google geeft certificaat aan ontwikkelaars van mobiele websites

Webdesigners die hun vaardigheden in het bouwen van mobiele websites willen aantonen, kunnen via Google een certificaat bemachtigen om op hun cv te zetten.

Google gaat certificaten uitreiken aan webontwikkelaars om hun expertise in het bouwen van mobiele websites in de verf te zetten. Het initiatief vervoegt de bestaande certificatieprogramma’s die Google al beschikbaar stelt voor Android-ontwikkelaars, cloudarchitecten en data-ingenieurs. De Google-certificaten moeten ontwikkelaars in staat stellen om aan potentiële werkgevers te bewijzen dat ze over voldoende programmeerkennis beschikken, ongeacht hun opleiding.

Examen

De test voor de Mobile Web Specialist Certification bestaat uit een aantal programmeervraagstukken en omvat ook een afsluitend interview van 10 minuten waarin wordt gepeild naar de redenen waarom je voor een bepaalde oplossing tijdens de test koos. Ontwikkelaars krijgen vier uur om zich over de vraagstukken te buigen. Die opdrachten beslaan onder andere vaardigheden in basic webdesign, het bouwen van progressieve webapps, het ontwerpen van mobiele webformulieren en het testen en debuggen van applicaties. Google voorziet een studiegids voor wie zich voor het examen wil inlezen in de materie. Slaag je in het examen, dan krijg je een digitale badge die je op je cv en bij je sociale media-profielen kan plaatsen.

Een test kost je 99 dollar. Wie niet slaagt in de test, kan daarna twee keer gratis herkansen. Lukt het na drie keer nog niet, dan moet je zes maanden wachten vooraleer je het examen opnieuw kan nemen en moet je opnieuw betalen.

Er hangen enkele voorwaarden vast aan het nemen van de certificaatstest. Het wordt momenteel enkel in het Engels afgenomen, dus je hebt kennis nodig van die taal. Verder moet je ook over een geldige identiteitskaart beschikken die niet afkomstig is van een land dat onder een embargo van de VS valt. Het gaat dan onder meer over Cuba, Noord-Korea, Iran, Soedan, Syrië en de Krim.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business