Nieuws

Intel investeerde meer dan miljard dollar in AI

Intel ziet toekomst in artificiële intelligentie en investeert daarom een hoop geld in startups gespecialiseerd in de technologie.

 
Brian Krzanich – de CEO van Intel – kondigde maandag aan dat zijn bedrijf al meer dan een miljard dollar heeft geïnvesteerd in artificiële intelligentie. Intel ziet net zoals veel andere bedrijven potentieel in de technologie en koopt startups op om voet aan wal te krijgen in de branche. Naast AI investeert het bedrijf eveneens volop in autonome wagens.
 

Innovatie

“Om AI-innovatie te stimuleren, maakt Intel strategische investeringen in technologie, R&D en samenwerkingen met bedrijven, overheden en scholen. We zijn erg toegewijd om het potentieel van AI te ontgrendelen. We hebben ook geïnvesteerd in startups zoals Mighty AI, Data Robot en Lumiata via onze Intel Capital-portfolio en hebben meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in bedrijven die AI helpen verbeteren,” schrijft Intel in een persbericht.
 
Intel investeert echter niet als enige bedrijf in artificiële intelligentie. Beloftevolle startups in de branche worden stuk voor stuk opgepikt door grote technologiebedrijven, waaronder Intel. De strijd voor de beste artificiële intelligentie lijkt zich dan ook voornamelijk af te spelen tussen technologiereuzen, terwijl kleinere firma’s hier van mee profiteren. Broncode van AI’s wordt immers door onder andere Google gedeeld, terwijl startups veel geld verdienen aan overnames.
 

Autonome wagens

Intel is niet alleen geïnteresseerd in artificiële intelligentie, maar ziet eveneens potentieel in autonome wagens. Het bedrijf kocht Mobileye eerder dit jaar over voor maar liefst 16 miljard dollar. Intel werkt ondertussen aan niveau 4-zelfrijdende auto’s met behulp van het computerzicht, de mapping en machine learning van Mobileye.

businessintelinvesteringNot Connected Cartransformatie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals