Nieuws, slider

Lidl wil binnen het uur leveren in de VS

Lidl test binnen het uur leveren van online orders in de Amerikaanse plaats Greenville. Door een samenwerking met bezorgabonnement Shipt moeten de producten razendsnel bij klanten thuis worden gebracht.

Via de Shipt app kunnen consumenten hun boodschappen bij Lidl bestellen – het gaat om zowel non-food als food artikelen – en een tijdvak van een uur uitkiezen. Betalen is mogelijk in de app, de verzending is gratis boven een orderwaarde van 35 dollar.

Shipt, en dus ook de dienst van Lidl, is alleen op abonnementsbasis te gebruiken. Een lidmaatschap kost doorgaans 99 dollar per jaar, maar de prijs is voor de gelegenheid verlaagd naar 49 dollar. Bestellen kan bij Lidl tot een uur voor levering.

De supermarktketen heeft op korte tijd zijn e-commerce-aciviteiten grondig uitgebouwd. Nog maar een jaar geleden startte het bedrijf met een Belgische webshop, de eerste buiten thuisland Duitsland. Toen kon de bezorging van een (non-food)-pakket nog drie werkdagen in beslag nemen. Ondertussen heeft Lidl in Europa ook werk gemaakt van snellere bezorging van zijn online bestellingen. Zo bouwt het bedrijf in Venlo een nieuw e-commerce distributiecentrum en installeerde het in België de eerste pakjesautomaten naast zijn fysieke winkels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business