Nieuws

HP rondt overname Samsungprinters af

Ongeveer een jaar na de aankondiging van de deal is de printerdivisie van Samsung officieel eigendom van HP, dat daar meer dan één miljard dollar voor over had.

 
In september vorig jaar raakte bekend dat Samsung zijn printerdivisie zou afstoten. HP was bereid 1,05 miljard dollar te betalen voor de 6.500 patenten en de 1.300 ingenieurs van de Koreaanse gigant. HP, dat zelf al erg sterk staat in de printerwereld, aast vooral op de multifuctieprinters (MFP’s) van Samsung.
 
Als onderdeel van de deal investeert Samsung 100 miljoen tot 300 miljoen dollar in HP inc in de vorm van de aanschaf van aandelen. Ten tijde van de aankoop had HP 36 procent van de printermarkt in handen. Samsung nam als vijfde grootste speler een marktaandeel van slechts vier procent voor zijn rekening. De overname moet volgens HP innovatie in een stagnerende sector stimuleren. Het MFP-portfiolio van Samsung sluit dan weer mooi aan op het aanbod van HP, zeker wat de A3-toestellen betreft.
 
HP verstevigt met de grootste overname van zijn soort in de geschiedenis zijn positie in de A3-markt, die nog steeds op 55 miljard dollar gewaardeerd wordt. Dion Weisler, CEO bij HP Inc, spreekt van een renaissance in de printerwereld, en is tevreden dat de overname zoveel talent onder één dak samenbrengt.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business