Nieuws

MediaMarkt wilt van webshop marktplaats maken

MediaMarkt heeft plannen om ten minste één van zijn webshops om te toveren tot marktplaats. Ook externe verkopers worden vanaf dan toegelaten in de online winkel.

In navolging van Amazon, bol.com en eBay, kijkt ook MediaMarkt naar de mogelijkheden van een marktplaats. De Duitse elektronicaspecialist plant om volgend jaar externe verkopers toe te laten in de eigen webshop: hun producten komen zij aan zij te staan met die van MediaMarkt.

Voorlopig wordt het project doorheen 2018 enkel uitgerold in Spanje. ‘Daar ziet de concurrentie er anders uit dan bij ons,’ verklaart CDO Martin Wild in het blad Lebensmittel Zeitung. In Duitsland worden ‘verschillende opties’ bekeken, maar over concrete plannen laat Wild niets los. De CDO waarschuwt wel dat de ombouw tot marktplaats niet in elke omgeving gepast is. ‘Niet iedereen die vandaag marktplaatsen bouwt, zal succesvol zijn.’ Of MediaMarkt de webshop ook in andere landen zal openen voor derde partijen is dus niet zeker.

Er zijn meer online spelers die hun kans wagen als open verkoopplatform. Zo is Beslist.be volop bezig aan de overgang van prijsvergelijker naar marktplaats, en zette ook crowdfunder Indiegogo onlangs die stap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business