Nieuws

VMware en Microsoft strijken virtualisatieplooien glad

VMware workloads binnen Microsoft Azure draaien toch op gecertificeerde systemen. Dat verduidelijkt Microsoft nadat VMware communiceerde geen certificaten verleend te hebben aan Microsoft.

 
Wie Microsoft aanspreekt om VMware-workloads te draaien op bare metal-servers in Azure datasystemen, krijgt daar toch gecertificeerde hardware voor ter beschikking. Daar bestond de nodige onduidelijkheid over sinds Microsoft de preview van de dienst vorige maand aankondigde. Microsoft geeft klanten de mogelijkheid om VMware op bare metal servers in Azure-datacenters te draaien om de migratie van on premise-omgevingen naar de Azure cloud te vereenvoudigen. Stel dat er een aantal belangrijke workloads afhankelijk zijn van VMware-omgevingen, dan hoeft dat geen belemmering meer te zijn om niet met de rest van de IT-omgeving naar de cloud te stappen. De bare metal oplossing in de datacenters zorgt bovendien voor een supersnelle L3-connectiviteit met Azure-servers.
 
[related_article id=”173410″]  
Microsoft gaf te kennen dat het samenwerkt met niet nader genoemde partners voor het aanbod. VMware liet op zijn beurt verstaan dat het niet op de hoogte is van de implementatie die Microsoft uitrolt, en VMware op Azure bijgevolg niet officieel ondersteunt. De virtualisatiekoning heeft er geen baat bij om zich flexibel op te stellen tegenover Microsoft. Het bare metal aanbod dient immers als tussenstap om uiteindelijk klanten van VMware af te pakken.
 
[related_article id=”173420″]  
In een blogpost laat Corey Sanders, compute-directeur bij Azure, weten hoe de vork in de steel zit. Microsoft is blijkbaar in zee gegaan met bestaande VMware-partners die een flexpod bare metal-configuratie met NetApp-opslag aanbieden. Die configuratie moet lijken op de SAP HANA large instances van Azure zelf. De flexpod-configuratie is al wel door VMware gecertificeerd, en wordt dus ondersteund ook als ze in een Azure-datacenter staat. Daar zal Microsoft de servers integreren in zijn infrastructuur waardoor de bliksemsnelle connectiviteit met de rest van het datacenter mogelijk wordt.
 
Wie aan de slag wil met de preview moet Microsoft contacteren. Vmware op bare metal Azure-servers wordt globaal beschikbaar in 2018.
 
https://www.smartbiz.be/nieuws/172166/waarom-vmware-niet-onder-de-indruk-van-azure-stack/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business