Nieuws

Bpost neemt logistieke partner HelloFresh over

Bpost stoot door in ‘food logistics’. De post neemt Leen Menken over, Nederlands specialist in koel- en vriestransport én partner van onder andere HelloFresh.

De kogel is door de kerk, schrijft Leen Menken op zijn website. Na een lange onderhandelingsfase heeft bpost de logistieke speler uit het Nederlands Zoetermeer officieel overgenomen. Hoeveel het daarvoor neertelde, is niet bekend.

Leen Menken startte in 2012 met logistieke diensten voor e-commercespelers. Specifiek richt de Nederlandse speler zich op het transport van voedsel: gekoelde en diepgevroren pakketten. Zo rijdt Leen Menken bestellingen rond voor webshops als De Vegetarische Slager en Koop een Koe, en is het de logistieke partner van HelloFresh binnen Nederland.

Na de snelle groei zat Leen Menken echter aan zijn plafond. ‘We kwamen op een punt dat het besef er was dat we dit zelfstandig niet verder uit konden breiden,’ klinkt het in een statement. ‘Bpost heeft kapitaal beschikbaar waarmee we de verdere groei gaan realiseren.’ Onder andere zou bpost plannen om te blijven investeren in de pijlers van het bedrijf, waaronder warehousing, foodservice-logistiek, en e-commercelogistiek. Bovendien kan bpost met de diensten van Leen Menken het hoofd bieden aan PostNL, dat in ons land al langer voedingswaren bezorgt, bijvoorbeeld voor Carrefour.

Het Nederlandse bezorgbedrijf is voor bpost de laatste in een reeks van overnames. Na de mislukte pogingen om PostNL te schaken, had bpost meer succes met de overname van Dynalogic. In augustus 2017 volgde de overname van de ‘groene’ pakjesdienst Bubble Post en in oktober was er tot slot de overname van Amerikaanse speler Radial.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business