Nieuws

Groot uitstel voor geautomatiseerd magazijn Delhaize

De opening van het nieuwe geautomatiseerde magazijn in Ninove wordt met minstens een jaar uitgesteld. Een logistieke en financiële kater voor Delhaize.

Een hypermodern distributiecentrum van Delhaize dat in 2018 zijn deuren zou moeten openen, blijft toch nog minstens een jaar buiten werking. Ten vroegste in 2019 wordt het magazijn in Ninove geopenend, zo meldt de supermarkt. Voor Delhaize, dat in België worstelt met slechte financiële resultaten, is dat nieuws niet meteen positief te noemen.

Financiële opdonder

Delhaize kondigde de komst van het magazijn in 2016 aan. De locatie zou zich specifiek gaan toeleggen op producten met hoge rotatie: goederen die erg vaak worden aangekocht en daarom regelmatig moeten worden aangevoerd vanuit de centra. Daar vallen ondere andere dranken, koekjes, sauzen en toiletpapier onder. Dankzij een sterk doorgedreven automatisering zouden de personeelskosten bij de verwerking van de goederen gedrukt kunnen worden.

Zelf wijt Delhaize het oponthoud aan het feit dat het de nieuwe ontwikkelingen in technologie wil integreren.”We stellen vast dat er nieuwe technologische mogelijkheden zijn sinds de bouw twee jaar geleden van start ging. Daar willen we optimaal gebruik van maken.” verklaart woordvoerder Roel Dekelver in een reactie aan De Tijd. “We investeren liever tijd in een volledig up-to-date en werkend magazijn dan dat we een stapelplaats in gebruik nemen die nog moet worden gefinetuned.”

Volgens andere bronnen zou het IT-systeem dat Delhaize wil gebruiken in het magazijn de oorzaak van de vertraging zijn. De infrastructuur zou nog altijd niet correct werken. Wat het probleem ook is, feit is dat het jaar uitstel Delhaize financieel pijn zal doen. Niet alleen zal het bedrijf extra budget moeten investeren in Ninove, het zal de niet ingezette magazijnruimte ook moeten compenseren door die te huren bij externe spelers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business