Nieuws

Omzetstijging Bpost door e-commerce groei

Bpost heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. Het postbedrijf profiteert van de toenemende e-commerce groei die de pakketbezorgingssector kenmerkt.

Bpost is aan het groeien en behaalde in het vierde kwartaal van 2017 een omzet van 955,1 miljoen euro, een stijging van 38,3 procent ten opzichte van dezelfde drie maanden vorig jaar.  Dat meldde het postbedrijf in een persmededeling.

De omzetstijging is het gevolg van de groeiende vraag naar pakketleverdiensten en de opmars van e-commerce gedurende de eindejaarspiek. In het vierde kwartaal groeide de binnenlandse pakketbezorging met bijna 30,8 procent en 28,2 procent over heel 2017. De aanhoudende volumegroei bij Domestic Parcels van begin 2017 werd doorgetrokken in de eindejaarsperiode.

Bpost compenseert met de stijgende inkomsten uit pakketleveringen de tegenvallende cijfers voor de traditionele post. De inkomsten uit brieven daalden met 6,4 procent in het vierde kwartaal van 2017, over het hele jaar spreekt het postbedrijf over een daling van 5,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Het volume van Domestic Mail blijft verder dalen en ook in de laatste drie maanden van 2017 verloor de brief aan populariteit.

Het postbedrijf Bpost overtreft alle verwachtingen. Analisten voorspelden een omzet van 880 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017. Dat meldt beursduivel.be. De reële omzet ligt zo’n 71,1 miljoen euro hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business