Carrefour België verkoopt blockchainkip

Nadat Carrefour eerder deze maand in Frankrijk de blockchain introduceerde in de toevoerketen voor kip, is nu ook Carrefour België aan de beurt.

Onder de noemer Belchick’n introduceert Carrefour naar eigen zeggen de eerste grootschalige distributieketen op basis van blockchain in België. Dat moet maximale garanties bieden omtrent de kwaliteit van het vlees, de kweekomstandigheden en de verzorging van de dieren.

“Door de verschillende voedselschandalen die de voorbije jaren aan het licht gekomen zijn, besteden consumenten alsmaar meer aandacht aan wat ze kopen en eten en aan het welzijn van dieren”, klinkt het in een persbericht. “Carrefour wil zijn klanten daarom geruststellen en start een gloednieuwe, volledig Belgische, perfect transparante en geïntegreerde toevoerketen voor kip.”

De volledige toevoerketen is in handen van drie ondernemingen die vlak bij elkaar gelegen zijn, waardoor de ecologische voetafdruk minimaal is. De leghennen krijgen zuiver plantaardig voer dat geen chemische producten of nevenproducten uit de voedingsindustrie bevat, wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt. Nevenproducten worden ten slotte hergebruikt als meststoffen, gefermenteerd of gerecycleerd tot plastic en karton.

Op die kwaliteitsbeloftes kan Carrefour dankzij de blockchain erg nauw toezien. Elke stap in het productieproces wordt gecontroleerd en bijgehouden in een soort logboek. De kracht van blockchain zit hem erin dat dat logboek gedecentraliseerd wordt bewaard en wijzigingen door alle betrokken partijen moeten worden gevalideerd. De informatie kan dus niet zomaar worden gemanipuleerd.

Als klant kan je bovendien het hele traject van de kip volgen door de QR-code op de verpakking te scannen, zodat je perfect kan traceren waar je vlees vandaan komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business