Nieuws

Microsoft werkt aan blockchain voor royalty’s

Microsoft werkt samen met financieel dienstverlener EY aan een systeem op basis van de blockchain technologie om royalty’s te beheren en te betalen. Het systeem moet hulp bieden bij het oplossen van rechtengeschillen.

 

De service gaat draaien op het Azure cloud platform van Microsoft en moet een van de grootste bedrijfstoepassingen op basis van blockchain worden. Potentieel kunnen er miljoenen transacties per dag mee worden verwerkt. Microsoft en EY richten zich met de dienst vooral op de gaming industrie, waar geschillen op het gebied van rechten veelvuldig voorkomen en een dure aangelegenheid voor de makers van content kunnen zijn. Met behulp van realtime toegang tot en inzichten in transacties moet het systeem ervoor zorgen dat de juiste mensen voor hun werk betaald krijgen.

Ook game ontwikkelaar Ubisoft is betrokken bij de partnerschap. Het bedrijf is het eerste dat gaat werken met het rechtensysteem. Geleidelijk zal de dienst ook voor andere uitgevers worden vrijgegeven.

 

Basis van de royalty blockchain

Het Quorum blockchain protocol vormt de basis voor het systeem van Microsoft en EY. Het is geoptimaliseerd om te kunnen omgaan met de vertrouwelijke afspraken tussen partijen. “Het beheer van digitale rechten en de transacties van royalty’s is een  perfecte toepassing voor blockchain vanwege hun schaal, complexiteit en volume”, volgens Paul Brody, hoofd Global Innovation bij EY.  “Een blockchain is geschikt om het unieke karakter van elk contract tussen digitale rechtenhouders te beschrijven. De licentiegevers kunnen op een schaalbare en efficiënte manier worden bediend en er is een controlespoor voor elke deelnemer. Omdat het systeem op Microsoft Azure draait, is het zeer schaalbaar en kunnen we duizenden royalty en content partners bedienen.”

 

“Het beheer van digitale rechten en de transacties van royalty’s is een  perfecte toepassing voor blockchain vanwege hun schaal, complexiteit en volume”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business