Dell is al jaren op de markt als speler voor hard- en softwareproducten. Het bedrijf bleef echter sinds 2013 van de beurs, inmiddels lijkt dit te gaan veranderen.


 

Sinds 2013 is Dell van de beurs verdwenen als publiek bedrijf, het bedrijf had tegen die tijd weinig druk om goed te presteren vanuit aandeelhouders, en kocht de aandelen zelf terug. Deze aandelen werden betaalt met verschillende investeringen van bijvoorbeeld Microsoft, maar ook verschillende andere investeringsbedrijven. Het bedrijf wilt onder andere sneller huidige schulden kunnen terugbetalen door het uitgeven van publieke aandelen.

 


De aandelen zullen snel beschikbaar komen op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de noemer van Dell Technologies. Hoeveel aandelen Dell precies op de markt gaat brengen, en wat daar de waarde van is, is niet bekendgemaakt door het bedrijf. Veel impact op de bedrijfsvoering gaan de nieuwe aandelen niet hebben. Michael Dell, en het investeringsbedrijf Silver Lake zullen nog steeds aan het hoofd van het bedrijf blijven staan.

Softwarebedrijf

In 2016 veranderde ook het een en ander aan de zaakvoering van het bedrijf. Met de aankoop van het data-opslagbedrijf EMC werd Dell plots tevens eigenaar van VMware. Waar het bedrijf zich voorheen enkel had gespecialiseerd in hardware, is dit nu verandert in een bedrijf welke zich ook druk bezig houdt met software voor de zakelijke markt.

 

Er zijn echter nog aandelen van VMware welke niet in handen zijn van Dell. Het bedrijf wilt hier verandering in brengen, en biedt daarom huidige aandeelhouders van VMware ofwel contanten aan, of aandelen in Dell Technologies.