Nieuws

Belgische start-up ontwikkelt app voor doven en slechthorenden

Gisteren heeft de Belgische start-up Earfy haar crowdfundingcampagne gelanceerd. Het Belgische Earfy ontwikkelde een gelijknamige app die conversaties ondertitelt voor doven en slechthorenden.

 

Het doel van de crowdfundingcampagne is om de app gratis aan te bieden aan iedereen over de hele wereld met gehoorverlies. Daarmee wil de app zowel hardhorende grootouders in Europa als dove schoolgaande kinderen in Afrika bereiken.

 

TV-kijken 

 

De app zet spraak om in ondertiteling tijdens conversaties. Gebruikers kunnen op die manier bijhouden wat er wordt gezegd tijdens een conversatie. Een beetje zoals TV kijken met ondertitels.

 

Earfy maakt gebruik van spraaktechnologie en kan overal gebruikt worden, zolang je een stabiele internetverbinding hebt. Tot nu moesten gebruikers altijd betalen om de app te kunnen gebruiken. Die inkomsten werden dan gebruikt om de app steeds verder te ontwikkelen. Nu de app grotendeels op punt staat, wil Earfy ook voor iedereen toegankelijk zijn.

 

 

Extra functies 

 

Met de crowdfunding willen de ontwikkelaars van de app genoeg fondsen inzamelen om zo de app te ondersteunen, maar ook om nieuwe functies toe te voegen. Zo denken de ontwikkelaars aan een speciale schoolfunctie, waar de spraak van leerkrachten wordt omgezet naar ondertitels voor slechthorende leerlingen.

 

Daarnaast werken de ontwikkelaars ook aan een functie voor personen die zowel doof als blind zijn en waarbij spraak wordt omgezet naar braille. Die beide extra features werden aangevraagd door de dovengemeenschap zelf.

 

De app is verkrijgbaar in meer dan 80 talen en wordt door zowel iOS als Android ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business