Nieuws

Real-time vertaling Google ondersteund door Assistant-hoofdtelefoons

De real-time vertaling was eerst uniek aan de Google Pixel Buds, maar is nu verder uitgebreid naar alle hoofdtelefoons die Google Assistant ondersteunen.

 

Hoewel een tolk nog steeds een zekere meerwaarde heeft ten opzichte van machinevertalingen, is de optie voor real-time vertaling van Google toch verrassend nuttig. Tot voor kort was deze functie uniek aan de Pixel Buds van Google die deel uitmaken van gamma aan Pixel-hardware.

 

Maar volgens een update van de ondersteuningspagina van Google voor de Pixel Buds zouden nu alle hoofdtelefoons die compatibel zijn met Google Assistant deze functie moeten bevatten.

 

Als je nu naar de ondersteuningspagina gaat voor de vertaling met Google Pixel Buds, dan verschijnt daar nu onderaan de volgende melding:

 

 

Bovendien zijn deze real-time vertalingen niet uniek aan Pixel-toestellen. Als je dus een hoofdtelefoon die Google Assistant ondersteunt, aansluit (of draadloos verbindt) met een willekeurige andere smartphone, dan zullen real-time vertalingen ook mogelijk worden. Door deze kleine update zijn er dus een heleboel extra toestellen die real-time vertalingen kunnen uitvoeren.

 

Als je nog onbekend zou zijn met deze vertaalfunctie, dan is hier nog een kort overzicht van de werking. Allereerst heb je twee gebruikers nodig die verschillende talen spreken, een van hen maakt gebruik van de smartphone met Google Assistant en de andere draagt de compatibele hoofdtelefoon.

 

Vervolgens worden de microfoon en speakers van de toestellen op elkaar afgestemd zodat de twee gesprekspartners kunnen spreken en luisteren in een taal naar keuze (zolang die ondersteund wordt door de vertaalfunctie). De vertaling zelf wordt tot slot gemaakt in de cloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business