Nieuws

CIO’s uit de EMEA-regio passen digitale initiatieven sneller toe op grote schaal

Onderzoek van Gartner wijst uit dat CIO’s uit de EMEA-regio sneller digitale initiatieven op grote schaal zullen toepassen dan respondenten in andere regionen.

 

De EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) doet het volgens Gartner goed op het gebied van digitale transformatie. “CIO’s uit de EMEA-regio zijn een voorbeeld op het gebied van digitale initiatieven”, stelt Andy Rowsell-Jones, ondervoorzitter en analist bij Gartner. “Het slaagpercentage van digitale initiatieven is hoger in de EMEA-regio dan in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en de Aziatisch-Pacifische regio. Een pluim op onze Europese hoed dus. En terecht.

 

De analisten van Gartner stelden die bevindingen voor tijdens het Gartner symposium, dat momenteel plaatsvindt in Barcelona. Voor de survey werden gegevens verzameld van 3102 CIO’s uit grote industrieën, waaronder 921 in 53 EMEA-landen.

 

De maturiteit van een digitale onderneming kan ook bepaald worden aan de hand van de jobs die er intern bestaan binnen die organisatie. In de EMEA-regio heeft 31 procent van de CIO-respondenten een cloud architect, beschikt 17 procent over een digital workplace leader, en nam 13 procent een algoritmenontwikkelaar in dienst.

 

Big data, analytics, en AI zijn de belangrijkste zakelijke prioriteiten voor 29 procent van de EMEA-CIO’s. Dat geldt zowel voor het einde van dit jaar als voor het komende jaar. Het onderzoek wijst ook uit dat 44 procent van de EMEA-respondenten het grootste deel van hun uitgaven besteden aan zakelijke intelligence, data en analytics. Op de tweede plaats staat cybersecurity met 41 procent, en op de derde plaats digitale zakelijke initiatieven met 37 procent. Die drie zullen de meest gefinancierde technologieën zijn binnen het EMEA-bedrijfsleven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business