Nieuws

De open Beta 7 van de One Plus 6

Als je nieuwe functies wil uitproberen, dan zit je met OnePlus’ Open Beta-updates altijd wel goed. Voor de OnePlus 6 staat nu Open Beta 7 klaar met onder andere een interessante toevoeging voor roaming in het buitenland.

 

Met roaming in Europa, waar je hedendaags niets extra’s voor betaald als je de grens over gaat, zijn we allemaal misschien wel een beetje verwend. Reis je namelijk een stukje over de oceaan, dan mag je toch fors betalen voor je bundels. OnePlus heeft daar met een zevende Open Beta voor de OnePlus 6 mogelijk een antwoord op… en het meest verrassende is nog wel: je hebt er helemaal geen lokale sim voor nodig. Let wel, je kan niet bellen met OnePlus’ roaming-optie, maar verder zou alles prima moeten werken. Ook heeft OnePlus een aantal kleinere aanpassingen gebracht die de algemene ervaring van gebruikers moet verbeteren, onder andere door het ‘verbeteren’ van kleuren bij weergave van video.

 

Laten we daar ook maar mee van start te gaan – OnePlus’ toevoeging om actief de kleuren op je scherm aan te passen. Via scherminstellingen van de OnePlus 6 is daar nu een extra optie voor terug te vinden genaamd: “Video Enhancer”, dit zou realtime kleuren op het scherm moeten verbeteren. Het is niet te zeggen hoe de uitwerking is van deze modus, al zorgt het er in veel gevallen voor dat de kleuren van het scherm (te) verzadigd worden. Nu is het een persoonlijke toevoeging, en kan je het dan gelukkig ook uit laten staan… Om nog door te gaan op functionele aanpassingen, OnePlus maakt het nu mogelijk om bij het openen van de app drawer direct een zoekknop tevoorschijn te laten komen om de juiste app te zoeken. In de basis is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om direct alle apps te tonen.

 

Selecteer contact(en) per simkaart

 

Haast alle OnePlus telefoons hebben tot nu toe de beschikking over de mogelijkheid om twee simkaarten te plaatsen. Beide simkaarten hebben de mogelijkheid om te bellen, al moet je voordat je gaat bellen al wel de juiste optie selecteren met welke simkaart je wil gaan bellen. Heb je bijvoorbeeld op een simkaart enkel een abonnement staan voor mobiele data, dan kan een telefoontje dat per ongeluk op net die kaart wordt gerekend duur uitvallen. In OxygenOS zit daar vanaf Open Beta 7 een nieuwe optie voor ingebakken. Je kan namelijk per contact selecteren met welke simkaart je deze wil bereiken. Ook kan je zo bijvoorbeeld privé- en zakelijke telefoongesprekken gescheiden houden.

 

Om nog terug te komen op de roaming functionaliteit die OnePlus nu gaat aanbieden. Hoe dit precies gaat werken is niet bekend, maar OnePlus zal via de gebundelde ‘roaming’ applicatie verschillende tarieven gaan aanbieden om mobiele data te gebruiken. Vaak is dat goedkoper dan met een niet-lokale simkaart via roaming-deals MB’s aan te schaffen. Dit zal natuurlijk wel verschillen per land. Er wordt overigens aangegeven dat vrijwel elk land is opgenomen in de applicatie, al is dat met de nieuwe afspraken omtrent roaming in Europa natuurlijk niet nodig. Zou je het willen uitproberen, dan kan je alles over de nieuwe update lezen via OnePlus’ forum. Let er wel op dat de updates niet altijd even stabiel zijn, persoonlijk zou ik het niet aanraden om de Open Beta op een telefoon te installeren waar je dagelijks op moet vertrouwen.

betabusinessone plusOpen Betazakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen