Nieuws

5G-technologie van Huawei lijkt welkom in Verenigd Koninkrijk

De Verenigde Staten zijn dan wel geen fan van de 5G van Huawei, maar in het Verenigd Koninkrijk lijkt het Chinese merk nog steeds welkom.

 

Niet alle landen zijn voorstander van de technologie van Huawei en dan vooral niet van de gloednieuwe 5G-technologie. De VS heeft de technologie zelfs verboden op dit punt. In het VK lijken ze er daarentegen niet meteen een probleem mee te hebben.

 

De Financial Times vernam van het National Cyber Security Center in het VK dat het de risico’s van de technologie kan inperken. Het zou dus niet nodig zijn de 5G-technologie in haar geheel te verbieden. In de praktijk kan dit zorgen voor verschillende providers en bepaalde onderdelen van het 5G-netwerk die uitgeschakeld of ingeperkt zullen worden.

 

Een zeker besluit is er echter nog niet. Een woordvoerder van het departement Digital, Culture, Media en Sport lichtte toe dat het onderzoek naar 5G-beveiliging aan de gang was en dat er geen sprake was van definitieve beslissingen. Wel zou het gaan om adviezen dat de risico’s van de 5G van Huawei geminimaliseerd kunnen worden. De kans op een volledig verbod zoals in de VS is dus klein, maar momenteel is er weinig duidelijkheid over wat er precies zal gebeuren.

 

Als het VK tot slot besluit om geen volledig verbod in te stellen, kan dit echter roet in het eten gooien voor de VS. Zij proberen namelijk zoveel mogelijk landen ervan te overtuigen dat de 5G-technologie van Huawei gevaarlijk is. Als het VK vervolgens de technologie (deels) zou toelaten, kan dit een reden zijn voor andere landen om hetzelfde te doen en het advies van de VS te negeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business