Nieuws

Amazon doneert niet verkochte producten aan goede doelen

Amazon gaat miljoenen niet verkochte producten doneren aan goede doelen dankzij Fulfillment by Amazon Donations, een nieuw initiatief.

Amazon is in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk begonnen met een pilootprogramma dat producten van derde partijen die niet verkocht geraken zal doneren in plaats van ze te vernietigen. Het programma, dat de naam Fulfillment by Amazon (FBA) Donations meekrijgt, moet vzw’s en goede doelen gaan ondersteunen en Amazon hoopt zo een verschil te maken. 

3 miljoen producten per jaar

Amazon Donations zal van toepassing zijn op producten die derden via de Amazon Marketplace verkopen. Momenteel betalen zij ongeveer 15 cent per product als ze willen dat Amazon het weggegooit, bijvoorbeeld omdat het niet verkocht raakt of het om een beschadigde retour van een koper gaat. Amazon brengt momenteel enorme aantallen producten naar het vuilnisbelt. Een recent rapport van CBS liet nog weten dat bepaalde Amazon locaties in Frankrijk en het VK tot 293.000 producten hebben vernietigd in een periode van negen maanden. Een documentaire van RTL heeft het dan weer over 3 miljoen producten per jaar in Frankrijk alleen.

Amazon wil levens veranderen

Vanaf september gaat daar dus verandering in komen dankzij FBA Donations. Amazon werkt daarvoor samen met goede doelen zoals het Salvation Army. “Wij weten dat we levens kunnen veranderen en gemeenschappen versterken door producten in de juiste handen te krijgen,” aldus Alice Shove, Amazon in the Community Director. “We zijn dan ook blij dat we dit programma kunnen aanbieden aan verkopers op onze marktplaats.”

Hopelijk zien we dit programma snel uitbreiden naar andere locaties, zoals de Duitse, Franse en Italiaanse Amazon.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business