Nieuws

Business en IT gaan hand in hand

Business en IT gaan steeds meer hand in hand. Zowel het management als de IT-afdeling hebben kennis van zaken nodig aan beide kanten.

Samenwerken is nodig. Maar daarom is het niet eenvoudig of vanzelfsprekend. Toch zien we dat samenwerken in de IT-sector een steeds groter wordende trend is. De tijd dat ‘die van IT’ en ‘die van business’ elkaar niet moesten hebben lijkt helemaal voorbij.

“Goede communicatie tussen afdelingen is noodzakelijk.”

Communicatie is de sleutel

Zoals bij veel bedrijven gaat samenwerken vaak stroef en weigeren verschillende partijen om informatie met elkaar te delen. In principe kunnen IT en business eigenlijk niet zonder elkaar. Ze hebben elkaar nodig, de informatie van de ene is belangrijk voor de andere, en omgekeerd. Vaak loopt het dan mis wanneer de communicatie tussen beide weer stroef verloopt. Een IT-projectmanager of scrum master kan daarbij helpen. Hij of zij is de centrale spil tussen IT en business en moet ervoor zorgen dat beide afdelingen hun doelstellingen kunnen behalen inclusief rapportering. Daarbij is goede communicatie noodzakelijk.

Duidelijke rapportering

Denk hierbij aan een data-analist. Hij of zij werkt dagelijks met tonnen data, die data moet begrepen worden en de data-analist moet daarbij ook rekening houden met de doelstellingen (KPI’s) van het bedrijf. Hij of zij moet dus ook helder en duidelijk kunnen rapporteren aan het management over de technische kant van de functie.

“De tijd dat ‘die van IT’ en ‘die van business’ elkaar niet moesten hebben lijkt helemaal voorbij.”

Hetzelfde geldt voor een businessanalist. Hij of zij moet een goede analyse maken van het project en moet in staat zijn om duidelijk en helder te communiceren over managementgerelateerde zaken aan de ene kant, en technische IT-zaken aan de andere kant. Zo moet hij of zij zorgen dat iedereen de hoe en wat van het project begrijpt.

Hype

Momenteel ondergaat de IT-sector enorm veel veranderingen en opkomende trends. Daarbij zijn termen als IoT of Blockchain vaak hypes. Toch kan een goede blockchainontwikkelaar een bedrijf technologische vooruitgang bezorgen, zo wordt de term meer dan alleen een hype.

Heb je interesse in een uitdaging in de IT-sector? Bekijk dan zeker onze leuke opleidingen.

businessbusiness analistititprofessionalnieuwsproject managerscrum

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals