Amazon stelt koopjesfestival Prime Day uit tot oktober

Wie zijn slag wil zijn tijdens Prime Day van Amazon, zal nog even geduld moeten hebben. Amazon stelt het koopjesfestival uit met een maand.

Amazon bracht externe retailers hier zelf van op de hoogte via een mail, die gelekt is en gepubliceerd werd door Business Insider en CNBC. Prime Day vindt normaal gezien altijd plaats in juli, maar dat was dit jaar niet mogelijk omwille van het coronavirus. De magazijnen van het bedrijf moesten tijdelijk sluiten en bij de heropstart kampte Amazon met leveringsproblemen. Daardoor werd de focus vooral gelegd op de levering van essentiële producten zoals ontsmettingsgel en mondmaskers.

Aanvankelijk werd september als nieuwe datum vooropgesteld, maar door een zorgwekkende stijging in het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten kampt het bedrijf opnieuw met leveringsproblemen. Dat kan Amazon zich niet veroorloven tijdens Prime Day. Dat het koopjesfestijn wordt uitgesteld in de hoop dat de situatie tegen dan terug onder controle is, is een plausibele verklaring. In de mail van Amazon staat te lezen dat retailers zich klaar moeten houden voor 5 oktober, maar Amazon heeft nog niet bevestigd dat die datum nu vast staat.

Koopjes, koopjes, koopjes

Amazon organiseert Prime Day al sinds 2015. Het is dé dag bij uitstek om koopjes te doen op het e-commerceplatform, nog meer dan Black Friday. Oorspronkelijk was de dag vooral een charmeoffensief van Amazon om nieuwe klanten aan te trekken en de eigen producten in de spotlights te zetten, maar partnerretailers sprongen maar al te graag mee op de kar. Sinds 2 jaar is het ook in België en Nederland mogelijk om een slag te slaan tijdens het koopjesfestijn. Vorig jaar duurde Prime Day zelfs twee dagen, maar dat zal dit jaar omwille van het uitstel vermoedelijk niet mogelijk zijn. Op dit moment is wel een zomeractie voor kledij aan de gang, maar daaraan lijkt amazon.nl niet in grote mate mee te doen.

De kans lijkt wel klein dat Amazon Prime Day nog verder zal uitstellen dan oktober. Dan komt de dag te dicht tegen Black Friday en het eindejaarseizoen en is de kans een stuk kleiner dat retailers zo kort op elkaar met kortingsacties gaan uitpakken. Het is voorlopig wachten tot Amazon zelf met een datum naar buiten komt. Van zodra we die kennen, zal dit artikel worden aangevuld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business