Nieuws

Tesla’s Battery Day is stevige reality check voor beleggers

Ook Elon Musk moet soms met zijn twee voeten op de grond blijven staan. Heel wat aankondigingen zijn de eerste 3 jaar geen realiteit.

Gisterenavond laat vond Tesla’s jaarlijkse Battery Day evenement plaats. Een moment waarop de automaker zich richt op aandeelhouders en beleggers. Weken op voorhand werd het evenement enorm populair en deden de meest wilde geruchten de ronde. Musk zou immers onze mond doen openvallen. Maar helaas pindakaas, gisterenavond werden we allemaal met onze twee voeten op de grond gezet.

Tesla Battery Day

Hoe graag we het ook hadden gehoord; Elon Musk kon niet anders dan toegeven dat de reeks nieuwe batterijtechnologieën nog redelijk veraf waren. Ook bij de aankondiging van een goedkoper Tesla-model van 25.000 euro moest Musk erbij zeggen dat die prijs pas haalbaar zou zijn binnen ten vroegste drie jaar. “Er is nog heel wat werk aan de winkel”, benadrukte hij.

Investeerders hadden gehoopt dat het anders zou gaan. Er deden geruchten de ronde over een batterij die 10 jaar zou meegaan, maar daar werd met geen woord over gesproken. Wat vooral opvalt is dat de meer betaalbare Tesla – binnen 3 jaar – tegen die tijd zal moeten opboksen tegen een massa aan concurrentie.

Aandelen namen een duik

Als gevolg van dat twijfelachtige klimaat rond de autobouwer namen de aandelen een duik van bijna 7 procent gisterenavond. Een heuse reality check voor Tesla én voor ondernemers. Het bedrijf staat er alleen voor, en wil het ook alleen doen. “Maar Elon kan dit niet alleen, de autobouwer heeft hulp nodig”, lieten verschillende analisten weten.

De autobouwer is goed op weg, maar het besef dat ook zij afhankelijk zijn van heel wat factoren was voor beleggers blijkbaar een klap in het gezicht. Tesla blijft vooruitstrevend, maar baanbrekende technologieën kosten tijd, geld én de juiste knowhow. Geduld is een schone zaak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business