Nieuws

Amazon ontslaat tientallen medewerkers dronebezorging

E-commercegigant Amazon heeft tientallen medewerkers van de afdeling dronebezorging ontslagen als onderdeel van een reorganisatie binnen het bedrijf.

In de Verenigde Staten heeft Amazon toestemming gekregen van de toezichthouder Federal Aviation Administration om bezorging van pakketten met een drone te testen. Binnen het bezorgingsteam van het Amazon Prime Air-dronebezorgingsprogramma vindt echter een reorganisatie plaats. Een aantal medewerkers verliezen hierdoor hun baan.

Amazon stelt dat het haar best doet om de betreffende medewerkers een nieuwe rol te bieden binnen de organisatie, in de “segmenten waar we nog op zoek zijn naar personeel” (via Reuters). Dit is mogelijk een poging om suggesties dat het project problemen heeft voor te zijn. Hoewel het om ‘tientallen’ ontslagen gaat, is het niet duidelijk om hoeveel werknemers het daadwerkelijk gaat. Amazon geeft hiervoor geen exact cijfer. Het gaat om medewerkers van de afdelingen R&D en Productie.

Europese hulptroepen

Recentelijk schakelde Amazon nog externe hulp in van FACC Aerospace (Oostenrijk) en Aernnova Aerospace (Spanje) om de vertraagde ambities van de grond te krijgen. De plannen van Jeff Bezos (oprichter Amazon) om dronebezorging op te zetten heeft na zeven jaar nog niet zijn vruchten afgeworpen. Hoewel Amazon niet het enige bedrijf is dat pakketbezorging met drones mogelijk wil maken, lijkt het erop dat het dronebezorging op grote schaal nog altijd mijlenver weg is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business