Nieuws

AWS lanceert cloud-trainingsprogramma re/Start in België

AWS re/Start geeft lokale communities kansen en moedigt diversiteit in tech-carrières aan. Het programma duurt 12 weken en wordt gratis aangeboden aan studenten.

Vandaag kondigt Amazon Web Services (AWS) de lancering aan van AWS re/Start in België. AWS re/Start is een programma om vaardigheden te ontwikkelen en een job trainingsprogramma die leerlingen voorbereidt op een loopbaan in cloud computing. De missie van het programma is om lokaal talent te verkrijgen met behulp van het bieden van de mogelijkheid om AWS Cloud-vaardigheden te ontwikkelen en kansen op een baan zonder dat er  kosten aan verbonden zijn voor studenten die nu werkloos zijn, een baan onder hun niveau hebben of komen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen in België. Het AWS re/Start-programma is ontworpen om tegemoet te komen aan verschillende ervaringsniveaus – zelfs degenen zonder voorafgaande technische kennis kunnen solliciteren.

MolenGeek

In België werkt AWS re/Start samen met een wereldwijde, onafhankelijke non-profitorganisatie, MolenGeek, die zich richt op technologie gebaseerde opleidingen in Brussel. MolenGeek levert de leerervaring, biedt een pad naar het behalen van AWS-certificering en ondersteunt de leerlingen bij het starten van hun carrière in cloud computing. Ze ondersteunen afgestudeerden ook door hen rechtstreeks in contact te brengen met potentiële werkgevers.

“In de afgelopen jaren hebben we een snelle acceptatie van cloudtechnologie in België gezien. Dit heeft veel interessante banen gecreëerd, met mooie carrièremogelijkheden voor degenen die een toekomst willen opbouwen in technologie,” aldus Christian Zahorski-Philippe, Head of Pan EU Public Sector AWS. ” MolenGeek en AWS re/Start willen samen helpen bij het bouwen van een inclusieve, diverse pijplijn van nieuw cloudtalent dat kan doorgroeien naar een fulltime baan.”

12 weken

AWS re/Start is een op vaardigheden gebaseerd trainingsprogramma van 12 weken dat zowel fundamentele AWS Cloud-vaardigheden als praktische carrièrevaardigheden behandelt, zoals effectieve communicatie, tijdmanagement, samenwerking, het voeren van sollicitatiegesprekken en het maken van een CV. Met de steun van professionele mentoren en geaccrediteerde leraren ontwikkelen studenten programmeer-, netwerk-, beveiligings- en relationele databasevaardigheden door middel van leren via scenario’s uit de praktijk, praktische labs en cursussen. Het programma bereidt deelnemers om het AWS Certified Cloud Practitioner-examen af ​​te leggen en dekt de kosten hiervan. Hiermee worden hun cloudvaardigheden gevalideerd met een door de industrie erkend diploma. Na voltooiing van het programma kunnen de studenten solliciteren naar cloudfuncties op instapniveau, zoals cloud operations, site-betrouwbaarheid, infrastructuurondersteuning en technisch ondersteunende functies binnen bedrijven.

“Als de organisatie voor openbare beroepsopleiding in de regio Brussel, waardeert Bruxelles Formation in het bijzonder zijn partnerschap met MolenGeek en AWS omdat het de perfecte volgende stap is naar een carrière voor onze voornamelijk laagopgeleide trainees”, aldus Olivia p’tito, General Director van de Bruxelles Formation. “Deze training is onderdeel van de projecten, grotendeels gefinancierd door Bruxelles Formation, waarmee bedrijven gemakkelijker iemand zonder baan de mogelijkheid kunnen geven om een trainingsprogramma binnen een organisatie succesvol te starten en afronden. Bij MolenGeek is het doel altijd geweest om onze trainees te koppelen aan topwerkgevers. Dit is dus een echte kans voor toekomstige cloudprofessionalss om hun nieuw verworven vaardigheden en hun vaak onderschatte talenten aan het bedrijfsleven te tonen.”

Ondersteunen van minder bedeelde groepen

Na het afronden van het programma brengt MolenGeek afgestudeerden in contact met potentiële werkgevers. “Het verbreden van de toegang tot banen, het verbeteren van de sociale mobiliteit en het bieden van ondersteuning aan minder bedeelde groepen is duidelijk een hoge prioriteit in België. De economische en sociale impact van COVID-19 maakt dit nog belangrijker. Wij geloven dat programma’s als AWS re/Start een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het overbruggen van de kloof tussen jonge mensen die zinvol werk zoeken en bedrijven die moeite hebben om technische instapfuncties in te vullen. Tegelijkertijd heeft dit ook een bredere sociale impact. AWS re/Start is een bewezen en effectief programma dat jonge mensen de vaardigheden bijbrengt die nodig zijn om te slagen in een carrière in cloud computing, een sector die zelfs in deze uitdagende tijden blijft groeien. We hopen dat dit programma de komende jaren ten goede komt aan jonge mensen, de techsector en gemeenschappen in België,” zegt Ibrahim Ouassari, CEO van Molengeek.

AWS re/Start werd voor het eerst gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk in 2017 en is wereldwijd uitgebreid van het Verenigd Koninkrijk naar de VS, Nederland, Frankrijk, Canada en Australië. AWS re/Start is een voorbeeld van hoe AWS mensen helpt om de kennis en vaardigheden te vergaren om te profiteren van de carrièremogelijkheden die worden gecreëerd door cloud computing. Bovendien biedt AWS een aantal trainingsmogelijkheden en -programma’s aan, zoals AWS Academy, AWS Educate, AWSome days, AWS Tech Talks en de gratis AWS Digital Training-platform om iedereen die geïnteresseerd is in leren over de cloud, en een carrière in dit gebied nastreeft of hun cloudvaardigheden willen blijven verbeteren, voor te bereiden.

awsbusinesscloud

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals