Nieuws

Gerucht: Salesforce staat dicht bij een overname van Slack (update)

Volgens Amerikaanse nieuwsmedia zou Salesforce in ‘vergevorderde gesprekken’ zijn met de professionele communicatie-app Slack. Een definitieve deal zou volgende week kunnen aangekondigd worden.

Update 02/12: Zoals verwacht heeft Salesforce bij de publicatie van haar kwartaalresulaten de overname van Slack officieel bekend gemaakt. Volgens Wall Street Journal legt Salesforce, verspreid over aandelen en contanten, maar liefst 27,7 miljard dollar neer voor de zakelijke chatapplicatie. Slack zal geïntegreerd worden in het Customer 360-platform van Salesforce, dat ‘een nieuw besturingssysteem’ voor het werk wil creëren.


Origineel artikel (26/11): Wall Street Journal berichtte gisterenavond dat Salesforce, marktleider in het aanbieden van cloudgebaseerde CRM-platformen, in gesprek zou zijn met Slack voor een overname. Precieze bedragen worden nog niet vermeld, maar volgens de krant zou er wel minstens een bedrag van 20 miljard dollar mee gemoeid zijn. Op 1 december maakt Salesforce de resultaten van het derde kwartaal bekend. Daar wordt nu al met veel verwachting naar uitgekeken, want mogelijk maakt Salesforce dan ook meer details rond de overname bekend.

Één van de grootste overnames ooit

Salesforce zag haar marktwaarde de voorbije jaren exponentieel groeien, wat het bedrijf veel extra middelen heeft gegeven. Die middelen heeft het bedrijf aangewend voor interessante overnames. In 2018 nam Salesforce het cloudbedrijf MuleSoft over voor 6,5 miljard dollar. Dat was toen de grootste overname die het bedrijf al deed, tot een jaar later 15,3 miljard dollar werd neergeteld om Tableau, een start-up gespecialiseerd in datavisualisatie, over te nemen.

Geen enkele van die overnames zou nog maar in de buurt komen van een overname van Slack. Volgens analisten van CNBC zou die een ware schokgolf door de digitale communicatie-industrie veroorzaken. Ze spreken zelfs van ‘één van de grootste overnames ooit’ in de techindustrie. Een akkoord tussen Salesforce en Slack zou eenzelfde impact kunnen hebben als voorgaande iconische deals zoals die tussen IBM en Red Hat (2019), Microsoft en LinkedIn (2016), en Facebook en WhatsApp (2014). Het nieuws alleen was al voldoende om de aandelen van Salesforce met 5% te doen stijgen, de aandelenkoers van Slack ging zelfs met 22% vooruit.

De strijd met Microsoft Teams

Onder de vleugels van Salesforce zou Slack wel eens op gelijke hoogte kunnen komen met diens grootste concurrent, Microsoft Teams. De professionele videoconferencing- en messagingtool van Microsoft telde volgens cijfers van Microsoft zo’n 115 miljoen dagelijkse gebruikers in oktober. Slack telde in oktober vorig jaar 12 miljoen dagelijkse gebruikers. Dat aantal zal ongetwijfeld tijdens de pandemie sterk gegroeid zijn, maar de achterstand op Teams is nog steeds zeer groot. De aandelen van Microsoft kende in ieder geval al een lichte daling. Komt er een einde aan de marktdominantie van Teams?

Het is voorlopig wel wachten op een officiële mededeling van Salesforce of Slack. Salesforce wenste niet in te gaan op ons verzoek voor een reactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business