Nieuws

Google stelt ontwikkeling Fuchsia OS open voor grote publiek

Google's open-source project Fuchsia OS wordt nog meer opengesteld voor het publiek. Google deelt een technische roadmap en start een mailinglijst voor projectbesprekingen.

In 2016 leerde we Fuchsia OS kennen als Google’s open-source project. Het nieuwe besturingssysteem zou los van de anderen bestaan en geen vervanger worden voor Chrome OS of Android. Google wil de ontwikkeling van Fuchsia nu een duwtje in de rug geven en roept daarvoor de hulp van het brede publiek in.

Uniek besturingssysteem

Google omschrijft Fuchsia als “een langetermijnproject om een ​​algemeen open source besturingssysteem te creëren”.  Dat besturingssysteem is uniek, aangezien het niet gebaseerd is op de gebruikelijke Linuxkernel, maar wel op de eigen microkernel Zircon.

Fuchsia OS wordt ‘open en bloot’ ontwikkeld. Geïnteresseerden kunnen de geschiedenis van de ontwikkeling raadplegen via https://fuchsia.googlesource.com. Google wil nu een stap verder gaan in deze openbare ontwikkeling en wil buitenstaanders actief betrekken in onderzoek voor Fuchsia. Daarvoor startten ze een mailinglijst voor projectbesprekingen, voegden ze een bestuursmodel toe ter verduidelijking van de manier waarop strategische beslissingen worden genomen en openden ze de issue tracker voor publieke bijdragers om te zien waaraan gewerkt wordt. “We verwelkomen hoogwaardige, goed geteste bijdragen van iedereen,” aldus Google in de blogpost. Een proces om lid te worden ging al van start. Wie lid is zal patches kunnen indienen of zelfs volledige schrijftoegang kunnen verkrijgen.

Technische roadmap

Bovendien zal Google een technische roadmap publiceren van Fuchsia, zodat ontwikkelaars van buitenaf inzicht kunnen krijgen in de richting die ze met het project willen uitgaan en de prioriteiten die Google stelt in de ontwikkeling van het besturingssysteem. Daaronder vallen onder andere het verbeteren van bestandssystemen en uitgebreidere input kunnen verkrijgen om het systeem zo toegankelijk mogelijk te maken.

Naast deze aankondiging benadrukt Google dat Fuchsia OS niet klaar is voor algemene productontwikkeling of als ontwikkelingsdoel. Door de ontwikkeling ervan open te stellen voor het grote publiek zal het project wel ongetwijfeld een nieuwe boost krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business