Nieuws

Tim Cook vermeldt interesse van Apple in zelfrijdende wagens

De CEO van Apple liet in een interview enkele hints vallen rond de interesse die het bedrijf heeft in de ontwikkeling van autonome wagens en AR.

Dat meldt techsite The Verge in een bericht. Apple-baas Tim Cook sprak tijdens een interview, dat deel uitmaakt van de podcast Sway van The New York Times, met Kara Swisher kort over de implementatie van nieuwe technologieën en de manieren waarop Apple daarop wil inspelen. Daarbij werd er kort verwezen naar het belang van zelfrijdende wagens en augmented reality. Cook stelde dat Apple zich afvraagt welke rol ze in die ontwikkeling kunnen spelen.

Geheimzinnig Apple

Veel details werden er tijdens het gesprek niet gelekt, wat we ook van Apple gewoon zijn. Het feit dat Tim Cook informatie lost over de projecten, hoe beperkt ook, is steeds interessant. Hij noemde autonomie een “kerntechnologie” en verwees daarmee naar zelfrijdende wagens. “We integreren graag hardware, software en diensten, en vinden dan de kruispunten waar ze samenkomen, want daar vindt volgens ons de magie plaats. Dat willen we dus doen. En we bezitten ook graag de primaire technologie daarrond”, aldus Tim Cook tijdens het interview.

Augmented reality

Naast zelfrijdende auto’s kwam in het gesprek ook kort de toepassing van augmented reality (AR) aan bod. Volgens Cook wordt het belang van AR in de komende jaren enkel groter: “Ik zie AR reeds op sommige vlakken opkomen via de smartphone. En ik denk dat de belofte naar de toekomst toe enkel groter wordt.”

De interesse van Apple in zelfrijdende wagens is reeds enkele malen opgedoken. In februari verscheen het bericht dat Apple op het punt stond om een overeenkomst te maken met Hyundai-Kia over de productie van zelfrijdende wagens. Enkele dagen later bleek dat de gesprekken even op pauze werden gezet.

Of er veel vraag zal zijn naar een zelfrijdende wagen Apple is onbekend, al wordt het wel interessant om te zien wat het bedrijf ervan zal maken. Het ziet er echter naar uit dat de komst van een echte iCar nog wel even op zich zal laten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business