Google Cloud lanceert drieklapper: Datastream, Analytics Hub en Dataplex

Deze nieuwe datacloudtechnologieën van Google Cloud helpen gebruikers hun data beter te organiseren en er meer inzichten uit te halen.

Google Cloud trapte hun Data Cloud Summit feestelijk af met de lancering van drie innovatieve datacloudolossingen: Dataplex, Analytics Hub en Datastream. Met deze technologieën kunnen organisaties zich losmaken van datasilo’s om bedrijfsresultaten veilig te voorspellen en gebruikers meer mogelijkheden te bieden in het nemen van geïnformeerde, real-time beslissingen.

 “Een recente studie van Gartner schatte de jaarlijkse kost van slechte data op 12,8 miljoen dollar”, legt Gerrit Kazmaier van Google Cloud uit. “Veel organisaties verspreiden hun data over meerdere databases, clouds en on-premise. Daarom worstelen ze met het centraal beheren van hun applicaties en nog belangrijker, met het integreren van hun data in het besluitvormingsproces. Data moet gezien worden als een essentiële vaardigheid voor het versnellen van digitale transformatie. Bij Google Cloud streven we ernaar om de krachtigste datacloudoplossingen te bouwen en bedrijven toekomstbestendig te maken”, gaat Kazmaier verder.

Drie oplossingen: Datastream, Analytics Hub en Dataplex

Datastream

Datastream is een nieuwe serverloze replicatieservice. Met Dataplex kunnen klanten in realtime datastromen uit databases repliceren binnenin het Google Cloud-ecosysteem en hierop in de cloud uitgebreide analyses uitvoeren. Datastream is vanaf vandaag als preview beschikbaar.

datastream
Image Credit: Google Cloud

Analytics Hub

Met deze oplossing kunnen bedrijven real-time analytische uitwisselingen maken in een beveiligde omgeving, binnen en buiten hun organisatie. Analytics Hub stelt klanten in staat om hun datasets uit te breiden met diverse gegevens zoals commerciële en openbare data. De tool bouwt verder op de basis van Big Query en versnelt de weg naar nieuwe inzichten. Binnenkort als preview beschikbaar; daar lijkt nog geen lanceringsdatum voor te zijn bepaald.

analytics hub
Image Credit: Google Cloud

Dataplex

Dataplex brengt het beste van Google Cloud en opensource samen zodat gebruikers hun data snel kunnen beheren, beveiligen, integreren en analyseren. Omdat de datakwaliteit geautomatiseerd wordt, kunnen data-analisten aan de slag met consistente data zonder dat ze die dienen te verplaatsen of dupliceren. Met ingebouwde machine learning verliezen organisaties minder tijd aan de complexiteit van hun infrastructuur wat de analyse alleen maar ten goede komt. Dataplex is net als Datastream al beschikbaar in preview.

dataplex
Image Credit: Google Cloud

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business