Nieuws

Lenovo brengt AI binnen handbereik

Met de krachtige Lenovo ThinkEdge SE450 is het mogelijk om lokaal AI in te zetten en kan real-time besluitvorming plaatsvinden.

Lenovo Infrastructure Solutions Group kondigt vandaag de uitbreiding van het Lenovo ThinkEdge-portfolio aan met de introductie van de nieuwe ThinkEdge SE450-server. Met deze krachtige server is het mogelijk om lokaal AI in te zetten. Zo kunnen bedrijven en organisaties bijna real-time besluitvorming genereren en het maximale uit iedere situatie te halen.

“Zowel grote als kleine bedrijven hebben krachtige infrastructuuroplossingen nodig om te kunnen blijven werken aan het oplossen van uitdagingen in de echte wereld. Met deze oplossingen kunnen inzichten over concurrerende bedrijfsstrategieën sneller gegeneerd worden, direct op edge-locaties,” aldus Charles Ferland, Vice President en General Manager Edge Computing en Communication Service Providers bij Lenovo ISG. “Met de ThinkEdge SE450-server en ons uitgebreide netwerk van partners maakt Lenovo de belofte van AI aan de edge waar. Of het nu gaat om het realiseren van meer connectiviteit zodat slimme steden verkeersongelukken kunnen detecteren of om accurate voorspellingen te doen over onderhoudsbehoeften van de productielijn.”

Wat is edge computing?

Bij edge computing worden gegevens, geproduceerd door IoT-apparaten, verwerkt door het apparaat zelf, of op een ander apparaat in de nabije omgeving. De data wordt aan de rand van het netwerk verwerkt, en niet door een verwerkingssysteem op een andere locatie, vandaar de naam edge computing. De data wordt pas na die verwerking verstuurd naar de centrale verwerkings- of opslagplaats. Zo ontstaat een gedistribueerd systeem dat snel kan reageren.Zo kan er snel worden ingespeeld op gebeurtenissen. Gartner schat dat 75 procent van de door ondernemingen gegenereerde data in 2025 aan de edge zal worden verwerkt en dat 80 procent van de IoT-projecten van ondernemingen in 2022 AI zullen bevatten.

Lenovo Masterbrand Image

Betere prestaties en veiligheid

Lenovo klanten gebruiken edge-gedreven databronnen voor directe besluitvorming op fabrieksvloeren, in winkelrekken, in steden en op mobiele sites voor telecommunicatie. Het complete ThinkEdge-portfolio van Lenovo reikt verder dan het datacenter om de ultieme edge-computing ervaring te leveren. Zo kunnen ze omgaan met meerdere AI processen tegelijk, waardoor eindgebruikers makkelijk kunnen schalen. Bovendien zijn het kleine servers, die makkelijk te plaatsen zijn. De ThinkEdge SE450 is robuust afgewerkt: hij is bestand tegen hoge temperaturen, maar ook tegen stof, schokken en trillingen. Als één van de eerste NVIDIA-gecertificeerde edge-systemen maakt Lenovo ThinkEdge SE450 gebruik van NVIDIA GPU’s voor bedrijfs- en industriële AI edge-toepassingen. Hierdoor biedt de server maximaal versnelde prestaties. Doordat er geen gegevens naar de cloud worden gestuurd, ontstaat er bovendien een veilige omgeving die minder vatbaar is voor databedreigingen. Lenovo gebruikt daarnaast verschillende beveiligingsopties om de gegevens optimaal te beschermen tegen onbevoegd gebruik.

In het volgende filmpje wordt getoond hoe edge computing wordt toegepast in het stadsplan van Barcelona, om de stad zo een stukje veiliger te maken.

We kunnen veel verschillende toepassingsmogelijkheden bedenken als we het hebben over slimme steden, zoals:

 • Verkeer beheren: video-analyse van verkeersstromen kan worden gebruikt in signaaltiming om de reistijd voor burgers te optimaliseren, congestie te beperken en vervuiling te verminderen.
 • Bespaar energie: het combineren van milieu- en personeelsgebruiksgegevens met gebouwbeheersystemen kan het energieverbruik helpen verminderen.
 • Parkeren optimaliseren: er kan realtime informatie over open parkeerplaatsen worden verstrekt aan het commandocentrum, stadsbezoekers en het in- en uitgaan in noodgevallen regelen.
 • Beheer verlichting: bewegings- en infraroodsensoren kunnen beweging en aanwezigheid bewaken, energie verminderen en de openbare veiligheid handhaven
 • Watervervuiling verminderen: Door de vervuilingsniveaus op interessante punten te controleren, kunnen problemen met de waterkwaliteit en verontreinigingen vroegtijdig worden opgespoord om de impact op het milieu en de watervoorziening te verminderen.
 • Zorg voor campusnavigatie: binnennavigatie om interessante plaatsen, optimale routes en nooduitgangen te vinden.
 • Vlotten optimaliseren: Geconnecteerde voertuigtracking zorgt voor een beter beheer van grote wagenparken, waardoor de kosten worden verlaagd, het gebruik van activa wordt geoptimaliseerd en prescriptieve service wordt geboden wanneer zich problemen voordoen, en verlies wordt voorkomen.
 • Luchtkwaliteitscontrole: door luchtverontreinigingsgegevens te analyseren, kunnen het verkeer en de industrie worden aangepast om de schadelijke niveaus in sterk vervuilde gebieden te verminderen en kunnen burgers worden gewaarschuwd om activiteiten van buitenaf te beperken.
 • Gas- en waterlekken detecteren: Slimme meters met ingebouwde sensoren kunnen het verbruik meten en lekken detecteren.
 • Misdaad detecteren: Videofeed kan in realtime worden geanalyseerd op misdaad en autoriteiten helpen criminelen te vinden.
 • Slim energiebeheer: het volgen en beheren van het energieverbruik tijdens piekuren in residentiële en industriële faciliteiten kan de betrouwbaarheid van het net garanderen.
 • Openbaar vervoer: live videostreams, live bustracking en het inschakelen van wifi-services verbeteren de ervaring van burgers en bezoekers tijdens het gebruik van het openbaar vervoer.

ThinkEdge SE450

De ThinkEdge Se450 is gebouwd op de nieuwste 3rd Gen Intel Xeon Scalable-processor met Intel Deep Learning Boost technologieën. De processor is voorzien van all-flash opslag en geoptimaliseerd voor het leveren van intelligente data. De processor is door Intel geverifieerd als een Intel Select Solution voor vRAN. Hij voldoet dus aan strikt gedefinieerde vereisten voor hardware- en softwareconfiguratie en aan strenge systeem brede prestatiebenchmarks om de implementatie te versnellen en de risico’s voor communicatiedienstverleners te verlagen.

Lees hier meer over deze Edge-oplossing op basis van kunstmatige intelligentie.

artificial intelligencebusinesscloud computingserverslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals