Ford verkoopt aandelen van Rivian

Ford ontdoet zich van zijn 8 miljoen aandelen van Rivian, een fabrikant van elektrische wagens, vanwege gebrekkige resultaten.

Echt goed nieuws voor Rivian is het niet helemaal te noemen. Ford maakte gisteren bekend dat het 8 miljoen van zijn aandelen in de fabrikant verkoopt. Dat blijkt uit een bericht van persbureau Reuters. De reden voor deze verkoop zijn de problemen die Rivian de laatste tijd ondervindt. Eerder gaven zij al aan hun verwachtte productie van 2022 te zullen halveren tot slechts 25.000 voertuigen. De grote boosdoeners zijn naar verluidt logistieke problemen en interne hindernissen bij de productie van de wagens zelf.

Hiermee heeft Ford echter niet zijn volledige investering in het bedrijf verkocht. Het beschik nu nog steeds over ongeveer 94 miljoen aandelen. Dit komt neer op een 10,5 procent van het volledige bedrijf. Momenteel is T. Rowe Price de grootste aandeelhouder met 18,2 procent van alle aandelen.

Afbouwen investering

In 2020 pompten onder meer Ford, Amazon en T. Rowe Price 1,3 miljard dollar in Rivian. De fabrikant zou onder meer bestelwagens (voor Amazon) en terreinwagens maken. In november van 2021 vestigden ze in Nederland hun Europese hoofdkwartier. Even was er ook sprake dat ze ook in Nederland een fabriek zouden opstarten voor hun wagens. Over de verdere voortgang van deze gesprekken is momenteel weinig bekend, al hebben we er niet enorm veel vertrouwen in.

Het verkopen van de aandelen had natuurlijn onmiddellijk een effect op de beurswaarde. De aandelen sloten de dag af met een daling in waarde van 21 procent. Dit is een flinke klap voor Rivian. De huidige problemen met het aanvoeren van materialen zetten flink hun stempel. De vraag is in welke mate de andere investeerders aan hun aandeel zullen blijven vasthouden gezien de daling in waarde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business