Twitter moet snoeien: 2 topmanagers krijgen ontslag

De onrust blijft regeren bij Twitter. Twee leidinggevenden zijn de laan uitgestuurd en er zullen ook even geen nieuwe mensen meer bijkomen.

Sinds Elon Musk de macht heeft gegrepen bij Twitter, gaat er geen dag meer voorbij zonder nieuws over het socialmediabedrijf. Het rommelt bij Twitter, is nog maar eens duidelijk gebleken. Kayvon Beykpour, de hoofdproductmanager voor het platform, kondigde gisteren zijn onverwacht vertrek aan bij Twitter. Hij werd de laan uitgestuurd door CEO Parag Agrawal terwijl hij met vaderschapsverlof was. Ook Bruce Falck, de verantwoordelijke voor de inkomstenstromen, kondigde met een lange reeks tweets zijn noodgedwongen vertrek aan.

Vinger op de knip

Parag Agrawal stuurde een mail uit naar alle werknemers om hen op de hoogte te brengen van de verschuivingen en hen gerust te stellen dat er geen grote ontslagronde op komst is. Maar nieuwe gezichten hoeven ze bij Twitter ook niet meteen te verwachten, want er komt een tijdelijke pauze op nieuwe aanwervingen. De CEO haalt als reden aan dat het platform niet op weg is om zijn financiële doelstellingen te halen en daarom fors zal moeten besparen.

Een van de prioriteiten voor Elon Musk zal dus worden om het platform rendabeler te maken wanneer hij de touwtjes in handen krijgt. Hij wil alvast de Twitter Blue-abonnementsformule uitbouwen om meer betalende gebruikers te lokken en hij overweegt ook om bedrijven te laten betalen voor het gebruik van Twitter. De overname is nog niet helemaal rond en dat zal vermoedelijk ook niet zonder slag of stoot verlopen. Musk zal moeten verantwoorden hoe hij zijn brede invulling van de vrije meningsuiting wil verzoenen met het beschermen van gebruikers tegen online pesterijen, extremistische uitspraken en online desinformatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business