Bpost bouwt e-commerce-imperium uit in Frankrijk

Bpost heeft de overname afgerond van IMX, waarmee het zijn internationale ambities sterker in de verf zet.

De bpostgroup, de overkoepelende organisatie waar de Belgische postdienst onder valt, kondigt met een persbericht aan dat ze overname van het Franse logistiekbedrijf IMX hebben afgerond. Voorlopig houdt bpost het nog bij een meerderheidsbelang, maar tegen 2024 zou bpost 100% van de aandelen in handen willen hebben. Het Franse management van IMX mag wel aan boord blijven om de continuïteit te bewaren.

De overname van IMX betekent de volgende grote stap voor bpost om uit te groeien tot een internationale grootmacht in de e-commercesector. IMX is een belangrijke logistieke speler binnen het Franse e-commercelandschap, maar is ook internationaal actief. Met onder andere ‘Happy-Post’, ‘ColisExpat’ en ‘Shopiles’ beschikt IMX over een ruim arsenaal aan digitale oplossingen om de e-commerceproces van aankoop tot levering te stroomlijnen en die mag bpost nu aan zijn eigen aanbod toevoegen. Daarmee wil bpost zijn klanten binnen Frankrijk maar ook daarbuiten een aantrekkelijker dienstenpakket bieden.

“bpost blijft investeren in zijn toekomst en deze overname past perfect in onze strategie om een toonaangevende speler te worden in de e-commercelogistiek in België, Europa en Noord-Amerika. Dit is een spannende volgende stap in ons traject. We zeiden dat we onze activiteiten in Europa moesten opschalen en dat is precies wat we doen”, aldus Dirk Tirez, CEO van bpostgroup. “Met IMX erbij breiden we ook uit naar digitale oplossingen die ontwikkeld werden met het oog op een verdere snelle groei en volgen we de tendens met betrekking tot bredere e-commerceactiviteiten in Europa.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business