Zoom maakt het eenvoudiger om virtueel te netwerken

Mis je het persoonlijke contact tijdens virtuele evenementen? Zoom lanceert een nieuwe functie om virtueel te netwerken.

Sinds dit jaar kunnen we weer volop fysieke conferenties en netwerkevenementen bijwonen. Maar ook het virtuele evenement heeft nog zijn plaats in de hybride maatschappij. Om de digitale evenementen nog levensechter te laten aanvoelen, lanceert Zoom een nieuwe functie om het grootste gemis van een virtuele bijeenkomst op te vullen; netwerken. Voortaan zal je tijdens Zoom Events virtueel kunnen netwerken met andere aanwezigen alsof je elkaar in levende lijve ziet.

In een blog legt Zoom uit hoe die nieuwe functie in zijn werk gaat. Voor het evenement van start gaat, zal je een netwerkprofiel kunnen aanmaken met je naam, contactgegevens en een profielfoto. De organisator kan dan een lijst delen met al die profielen zodat je al weet wie er aanwezig zal zijn en wie jou een interessante netwerkpartner lijkt. Je hebt dan zelfs de optie om op voorhand al contact te leggen met mogelijke gesprekspartners.

zoom netwerken
Maak een profiel aan om te netwerken tijdens evenementen. Image Credit: Zoom

Één-op-één netwerken

Geen nood als je op voorhand geen tijd vindt om naar de deelnemerslijst te kijken. Alle netwerkprofielen zullen ook tijdens het evenement beschikbaar zijn. In je eigen profiel kan je ook instellen dat je beschikbaar bent om te netwerken en welke tijdsloten ze nog bij jou kunnen reserveren. Zie je zelf iemand die jou interessant lijkt, stap er dan resoluut op af en leg het eerste virtuele contact. Gaat die persoon in op je avances, dan kan je één-op-één chatten en/of videobellen. Het zal de fysieke ervaring misschien nog niet helemaal benaderen, maar virtuele evenementen worden zo toch een stuk interactiever en persoonlijker.

Zoom wil organisatoren dan ook aansporen om het netwerken te stimuleren. Zo kunnen ze reminders naar hun deelnemers sturen om de gastenlijst op voorhand al eens te bekijken. Na het evenement krijgen ze van Zoom een rapportje met geanonimiseerde gegevens over het aantal netwerksessies dat werd opgestart tijdens hun evenement. Die gegevens kunnen ze gebruiken om te evalueren of het evenement de beoogde doelstellingen bereikt heeft.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business