Nieuws

Proximus en Howest openen 5G-lab voor bedrijven

In het 5G-lab van Proximus en Howest kunnen bedrijven hands-on de voordelen van 5G ontdekken en experimenten uitvoeren.

Proximus en Howest hebben vandaag in de aanwezigheid van de pers een ‘Memorandum of Understanding’ ondertekend voor de creatie van een 5G-lab in de Howest-campus te Kortrijk. In het 5G-lab zullen bedrijven uit allerlei er sectoren praktische kennis kunnen opdoen over de aankomende netwerktechnologie. Daarbij zullen ze worden ondersteund door de studenten van Howest en Proximus-experts die de bedrijven ter plaatse begeleiden.

Concreet zal Proximus in een eerste fase een ‘mobile private network’-oplossing (MPN) installeren, waarbij een aantal ruimtes op de Howest-campus worden uitgerust met indoor 5G-connectiviteit. De bedoeling is dat het platform in de loop van het volgende academiejaar operationeel is. Geïnteresseerde bedrijven kunnen vervolgens testruimte huren en hun eigen use cases creëren. Proximus biedt hen doorheen dat traject demo’s, opleidingen en technische ondersteuning aan.

Grote stap voor 5G

Deze samenwerking tussen Proximus en Howest betekent een nieuwe stap vooruit voor de introductie van 5G in ons landje. Beide organisaties vonden elkaar al eerder in onderzoek rond cybersecurity en de opening van het 5G-lab beschouwen beide organisaties dan ook als een ‘logische volgende stap tussen gelijkgezinden’. Proximus wil bedrijven nu al helpen met hun voorbereidingen zodat ze snel kunnen schakelen wanneer 5G-technologie op grote schaal kan worden uitgerold. Daarvoor wacht Proximus net als de vier andere meedingende bedrijven op de spectrumveiling deze zomer.

Ook de concullega’s van Proximus zitten natuurlijk niet stil. Orange opende in oktober 2021 hun eigen 5G-lab in de haven van Antwerpen, een cruciale site voor de uitrol van de netwerktechnologie. De 5G-race lijkt helemaal te zijn losgebarsten in België.

Lees ook: Het 5G-probleem van Europa

proximus 5G
Image Credit: Howest/Proximus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business