Nieuws

Vijf Belgische telecomproviders kunnen in juni bieden op 5G-frequentie

5G in Wallonië 2023
© iStock / Xijian
Dat heeft het BIPT deze week beslist. De vijf grootste Belgische telecomoperatoren zijn ontvankelijk verklaard door de regulator.

We zijn er dan toch geraakt onder het motto beter laat dan nooit. Het BIPT heeft beslist over de ontvankelijkheid van de kandidaatstellingen voor de langverwachte veiling van het toekomstig radiospectrum. Het BIPT wilde niet communiceren over de namen van de providers, maar de kans is groot dat het om Proximus, Telenet en Orange gaat.

Vijf mobiele operatoren hadden hun kandidatuur ingediend voor de toekomstige veiling en
werden na onderzoek door het BIPT allen ontvankelijk verklaard. Dat betekent dat er ook een vierde telecomprovider zal bijkomen. Mogelijk gaat het hier om CityMesh van Cegeka, schrijft de Tijd. De veiling betreft de toewijzing van het nieuwe 5G en het bestaande 2G en 3G radiospectrum. Deze veiling voorzien voor juni 2022 zal het mobiele telecomlandschap in ons land mee bepalen voor de komende 20 jaar.

Lees ook: 5G in België: hakt de overheid eindelijk de knoop door?

5G in België

Het BIPT nodigde op 14 januari 2022 de belangstellende partijen uit om hun kandidatuur in te dienen om deel te nemen aan deze veiling die tot doel heeft om rechten voor spectrumgebruik toe te wijzen in de radiofrequentiebanden die geveild zullen worden (het gaat om spectrum gelegen in de 700 MHz, 900 MHz, 1400 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz en de 3400-3800 MHz frequentieband). De 5 kandidaten zullen een licentie verwerven voor 5G op 700 MHz.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business